Ποιους πληρώνουμε τώρα;

Posted: 17/12/2009 in ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετικέτες: , ,

 

Η χώρα λοιπόν, λέγεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στον οικονομικό τομέα και αυτό επηρεάζει τον πληθυσμό εκτός των άλλων, στην ψυχολογία. Η ψυχολογία, δεν είναι μικρό πράγμα, όταν μιλάμε για καταναλωτικές συνήθειες, δηλαδή, όταν μιλάμε για την κίνηση της αγοράς.
Ο καθένας μας παρακολουθώντας τις ειδήσεις των Αθηναϊκών μέσων  ενημέρωσης «τρομάζει», «τρομοκρατείται», «συρρικνώνεται» ως προς το θάρρος του, το ηθικό του. Πολλές φορές νιώθουμε και ντροπή, παρακολουθώντας τις ανταποκρίσεις των ξένων μέσων ενημέρωσης οι οποίες μιλούν για μία Ελλάδα που δεν πληρώνει, σπαταλά τα χρήματα της, μία χώρα η οποία βρίσκεται στο όριο της πτώχευσης. Κάποιοι λαϊκιστές πολιτικοί με δηλώσεις τους παρακινούν τον κόσμο να πιστέψει ότι δήθεν η χώρα δέχεται μία νέα άδικη επίθεση και άλλα παρόμοια, και έτσι, ενισχύουν το αίσθημα της κακώς εννοούμενης πατριωτικής ευαισθησίας.

Η αλήθεια…


…βρίσκεται πάντα, όταν «βγούμε έξω από τη ροή του ορμητικού ποταμού των πληροφοριών». Αν «κάτσουμε λίγο στην όχθη του ποταμού» και παρατηρήσουμε τα φαινόμενα, θα καταλάβουμε.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί τώρα η χώρα μας δέχεται όλες αυτές τις πιέσεις; Πάντοτε δεν χρωστούσε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους η χώρα χρωστούσε, γιατί – πολύ απλά – αναγεννήθηκε σταδιακά με εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες. Προέκυψε στην Κοινωνία των Εθνών από την ανυπαρξία Κράτους και συνεπώς, από τη ανυπαρξία εθνικής οικονομίας και ταμείου. Οι προστάτιδες δυνάμεις μας δάνεισαν για να αποκτήσουμε Κράτος. Το λάθος είναι ότι ουδέποτε δεν εκλάβαμε αυτόν τον δανεισμό ως προσωρινό, ως ευκαιρία για να σταθούμε με τις δικές μας δυνάμεις στα πόδια μας.
Στη σύγχρονη εποχή, είναι αλήθεια, ότι όλα τα Κράτη του κόσμου δανείζονται σχεδόν κάθε χρόνο. Αυτό συμβαίνει με σκοπό να μπορεί το κάθε Κράτος να ανταποκριθεί στα έξοδά του τα οποία τρέχουν, πριν εισπράξει τα έσοδά του. Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν διαφορές: η Γερμανία ας πούμε, δανείζεται για να κάνει δημόσιες επενδύσεις. Τα δάνεια που παίρνει τα αποπληρώνει, αφού τα έργα που δρομολογεί ολοκληρώνονται και αρχίζουν να αποδίδουν έσοδα. Η Ελλάδα όμως, συνήθως, δανείζεται για να αποπληρώνει παλαιότερα δάνεια ή έργα που έγιναν με δάνεια, των οποίων έργων όμως τα έσοδα δεν φτάνουν για να αποπληρώνουν τα δάνεια κατασκευής τους. Αυτό συμβαίνει διότι τα έργα υπερκοστολογήθηκαν (σ.σ και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν) στην κατασκευή ή απλώς δεν μελετήθηκαν σωστά όσο αφορά τη σχέση κόστους κατασκευής – απόδοσης κέρδους. Η Ελλάδα επίσης, δανείζεται για να πληρώνει και τη λειτουργία του Κράτους, δηλαδή τους μισθούς και τα υπόλοιπα πάγια ενός υπερτροφικού Δημοσίου, το οποίο γιγαντώθηκε για να «ταΐζονται» ημέτεροι και να εκλέγονται πολιτικοί μέσω προσλήψεων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ναι, αλλά αυτά συνέβαιναν και τα προηγούμενα χρόνια, γιατί δεν φώναζαν οι «ξένοι» τότε και φωνάζουν τώρα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Ο λόγος είναι πολύ απλός. Οι «ξένοι» τόσο του εξωτερικού, όσο και του εσωτερικού (βλέπε: μεγαλονταβατζίδες και μικρονταβατζίδες) διακρίνοντας από παλιά την λογική του παραλόγου της πλειοψηφίας των πολιτικών ηγεσιών που πέρασαν από τον τόπο, αλλά και της καλλιεργημένης από τους ίδιους κακής νοοτροπίας της πλειοψηφίας το λαού, να «τρώμε» όλοι από τα έτοιμα του Δημοσίου αδιαφορώντας για το μέλλον και το κοινό συμφέρον, δεν θέλησαν να μας αλλάξουν μυαλά, αλλά προσαρμόστηκαν στη λογική μας για να οικονομούν οι και οι ίδιοι. Οι διεθνείς και εγχώριες εταιρείες για παράδειγμα, κάθε φορά που κατασκεύαζαν ένα έργο στην Γαλλία το χρέωναν 10 ευρώ. Στην Ελλάδα τους ζητείτο να χρεωθεί 20 ευρώ για να δοθούν τα «λαδώματα». Τότε, οι «ξένοι» σκέφτηκαν να το χρεώνουν 30, διότι δεν μπορούσαν να ανεχθούν οι «λαδοπόντικες» να βγάζουν το ίδιο κέρδος με τους ίδιους που εργάζονταν για το έργο. Ήξεραν δε, ότι οι «λαδοπόντικες» δεν θα τους έφερναν καμία αντίρρηση, αφού είτε 10, είτε 20, είτε 30, τα λεφτά θα τα πλήρωνε το Ελληνικό Δημόσιο.
Με αυτή την τακτική βαδίζουμε όλα τα χρόνια. Τώρα όμως, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, το μετρητό ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Τόσο στο εξωτερικό από το οποίο δανειζόμασταν, όσο και στο εσωτερικό, δεδομένου ότι δεν παράγουμε κάτι ιδιαίτερο, και ζούμε από το Δημόσιο.
Έτσι, σταματήσαμε να πληρώνουμε αυτά που χρωστάμε. Τόσο στους «ξένους» φίλους μας του εξωτερικού, όσο και στους «ξένους» του εσωτερικού.
Γι’ αυτόν τον λόγο μας ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ. Διότι δεν τους πειράζει η Ελλάδα να χρωστά (ίσα – ίσα, τους βολεύει κιόλας), όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τους πειράζει να μην υπάρχει δυνατότητα η Ελλάδα να δανείζεται χρήμα για να τους πληρώνει.

Κάποιοι πολιτικοί…

…στην χώρα μας είναι πιο υπεύθυνοι για τη διεθνή κατακραυγή εναντίον της χώρας μας, από κάποιους άλλους. Είναι αυτοί που με  τις ανεύθυνες πράξεις τους έδωσαν τις τελευταίες απτές αφορμές για να μας διασύρουν τώρα τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Για παράδειγμα αναφέρουμε, υπουργό (υπάρχουν και άλλοι) τουρισμού της προηγούμενης Κυβέρνησης ο οποίος παρήγγειλε Κρατική διαφήμιση σε μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης του εξωτερικού. Ζήτησε προβολή σε ποσά ανυπολόγιστης αξίας, πολύ μεγαλύτερα από όσα ο ίδιος εξαρχής γνώριζε ότι άντεχε να πληρώσει το υπουργείο του και το Ελληνικό Κράτος γενικότερα. Τότε ό ίδιος κέρδισε την εύνοια των ΜΜΕ εσωτερικού και εξωτερικού και προβαλλόταν συνέχεια, αφού τους είχε «ταΐσει» πλουσιοπάροχα με εντολές δημοσίευσης.
Σήμερα που αυτά τα χρήματα δεν πληρώνονται, δεν πρέπει να απορούμε γιατί, τουλάχιστον τα ΜΜΕ, μας ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ως χώρα. Το κάνουν επειδή είναι απλήρωτα και εξαπατημένα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s