Χάσαμε την «μπάλα» του Νταβός παρακολουθώντας την «νομική»

Posted: 31/01/2011 in ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετικέτες: , ,Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το πολιτικό σύστημα χρειαζόταν μία κρίση για το τριήμερο από 25 έως 29 Ιανουαρίου. Και την είχε! Ασχολούνταν όλοι με τους μετανάστες που κατέλαβαν το κτήριο της νομικής και έτσι, «μας διέφυγαν» από το παράθυρο της ενημέρωσης οι «αναδιπλώσεις» στην υπόθεση της οικονομίας που έλαβαν χώρα στην διάσκεψη πολιτικών και οικονομικών παραγόντων της Ευρώπης στο Νταβός της Ελβετίας στην οποία συμμετείχε ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών.
Αν παρακολουθούσαμε, θα καταλαβαίναμε πως ο Πρωθυπουργός της χώρας «δήλωσε προδομένος» (άρα και πολιτικά υπεύθυνος) από την διεθνή τραπεζική αγορά και τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι προφανώς του είχαν υποσχεθεί άλλα, όταν πέρσι τον «έσυραν» να υπογράψει το μνημόνιο.
Θα καταλαβαίναμε πως δια του τρόπου που πραγματοποιήθηκε ο διάλογος στο Νταβός, στην ουσία επισφραγιζόταν η παρατήρηση πολλών οικονομολόγων οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα ισχυρίζονται ότι το πρόγραμμα του μνημονίου δεν επιφέρει καμία βελτίωση για την οικονομία της χώρας όσο αφορά το σκέλος της αναθέρμανσης της.
Θα καταλαβαίναμε ότι «βαδίζουμε» ολοταχώς σε μία νέα συμφωνία που θα επιμηκύνει τον χρόνο υστέρησης της ελληνικής οικονομίας, θα επιφέρει νέες «θυσίες» στους πολίτες, αλλά θα δίνει ευκαιρία μαζί με μία καλή καμπάνια επικοινωνίας «περί φωτός στο τούνελ μέσω Ευρώπης, ελπίδας κλπ» να διατηρηθούν τα δεδομένα στο πολιτικό σύστημα όπως έχουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s