«σχεδόν» γιατί θα ακολουθήσουν και χειρότερα
Σήμερα οι εκπρόσωποι της τρόικας (τρεις αλλοδαποί) ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να πουλήσει 50 δις κρατική περιουσία. Ευτυχώς, μας διαβεβαίωσαν ότι στα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού λαού δεν συμπεριλαμβάνονται τα μνημεία (καλοσύνη τους).
Προσωπικά, δεν με ενόχλησε καθόλου, ούτε με ξάφνιασε το ότι τρεις ξένοι, εκπρόσωποι των δανειστών μας (και εν μέρει, εκπρόσωποι των ηθικών αυτουργών στην δημιουργία του χρέους μας, και εν μέρει εκπρόσωποι των τελικών αποδεκτών των χρημάτων που τα προηγούμενα χρόνια εκλάπησαν, για να δημιουργηθεί το χρέος για το οποίο σήμερα μας δανείζουν) μας ανακοίνωσαν τι αποφάσισαν να κάνουν με την περιουσία μας.
Με ενοχλεί ότι η κυβέρνηση η οποία υποστήριξε και υποστηρίζει την επιλογή των αλλεπάλληλων μνημονίων δεν είχε το θάρρος να ανακοινώσει η ίδια – κατά την αρμοδιότητα της – προς τους Έλληνες πολίτες, τι πρόκειται ακόμα να γίνει για να εξυπηρετηθούν – υποτίθεται – τα χρέη που άφησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τα μέλη αυτών και τα στελέχη αυτών που ακόμα αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία της πολιτικής τάξης της χώρας και της ίδιας της κυβέρνησης…
Δεν βρέθηκε ούτε ένα μέλος της Ελληνικής κυβέρνησης με το θάρρος να αποδεχθεί να ανακοινώσει στον Ελληνικό λαό, αυτό που ανακοίνωσαν οι υπάλληλοι της τρόικας. Και τούτο, παρά του ότι τα αρμόδια μέλη της κυβέρνησης λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση, προφανώς το είχαν συμφωνήσει μαζί τους. Κανείς δεν είχε το θάρρος να καταγραφεί η εικόνα του στην τηλεόραση να ανακοινώνει το ξεπούλημα της ελληνικής περιουσίας. Να ταυτιστεί η εικόνα τους στην ιστορία και στην μνήμη των πολιτών με μία επιλογή που δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συμφωνήσουν να πραγματοποιηθεί στα κλειστά γραφεία, στις συνομιλίες με τους υπαλλήλους της τρόικας.
Κανείς δεν είχε το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του που μας οδήγησαν μέχρις εδώ. Θυμίζουμε ότι εδώ και πάνω από ένα χρόνο ο Ελληνικός λαός υπόκειται την πιο βάναυση και προσβλητική επίθεση στις οικονομικές απολαβές του, στην περιουσία του, στην καθημερινότητα του, στις συνθήκες περίθαλψης και παιδείας, από συστάσεως του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.
Δεν είναι υπερβολική αυτή η διατύπωση. Και δεν είναι υπερβολική, όχι γιατί κατά τα τελευταία 180 χρόνια το επίπεδο συνθηκών διαβίωσης δεν ήταν – κατά περιόδους – ακόμα χαμηλότερο ή πολύ χαμηλότερο από το σημερινό. Αλλά γιατί ουδέποτε δεν είχε υποχωρήσει το επίπεδο αυτό με τέτοιο τρόπο και σε τέτοιο βαθμό, μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Θέλω να πω, ότι είναι άλλο να «πέφτεις» από τον 8 όροφο μίας πολυκατοικίας στο ισόγειο, και είναι άλλο να ανακαλύπτεις στην ιστορία της οικογένειας σου, ότι οι πρόγονοι σου κάποτε, έμεναν στο υπόγειο. Άλλωστε, αν έχεις γεννηθεί στο υπόγειο, το να ζήσεις στο υπόγειο, δεν είναι τόσο τραγικό.
Όμως από τις σημερινές ανακοινώσεις των αλλοδαπών υπάλληλων προκύπτει ένα σημαντικό στοιχείο, τόσο για τους ίδιους, όσο και για την συνεργαζόμενη μαζί τους κυβέρνηση. Ας διερωτηθούμε: αν εδώ και ένα χρόνο υποβαλλόμαστε σε τόσες θυσίες, άραγε αυτό δεν έγινε για να μην υποστούμε περαιτέρω συνέπειες; Άραγε, όλα όσα μας υποχρέωσαν να χάσουμε, δεν μας τα επέβαλαν για να σωθεί η χώρα; Άρα, με δεδομένο ότι σήμερα ανακοινώθηκε εκποίηση περιουσίας του Ελληνικού Κράτους για να αντιμετωπισθεί το χρέος, τούτο σημαίνει ότι τα μέτρα που μας επέβαλαν τον τελευταίο χρόνο, αν και εφαρμόστηκαν, ΑΠΕΤΥΧΑΝ παταγωδώς. Σήμερα η κυβέρνηση και οι υποτιθέμενοι «σωτήρες» τεχνοκράτες της τρόικας μας ομολόγησαν ότι τα μέτρα που μας επέβαλαν δεν μείωσαν το χρέος. Μας ομολόγησαν ότι ΑΠΕΤΥΧΑΝ.