Τι έγινε ρε πούστη μου;

Posted: 31/05/2011 in ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετικέτες: , ,

prasinos

Μόλις την προηγούμενη Παρασκευή 27/5 και τις ημέρες που προηγήθηκαν από αυτή: συγκεκριμένοι διεθνείς τραπεζίτες, κορυφαίοι παράγοντες της ευρωπαϊκής ένωσης, η κυβέρνηση της χώρας μας, συγκεκριμένα «πρόθυμα» κόμματα της αντιπολίτευσης, μεγαλοεπιχειρηματίες της χώρας, τα κανάλια, καθηγητές πανεπιστημίου που έχουν παραδώσει τα πτυχία τους στην τρόικα και άλλοι, είχαν διαμορφώσει ένα δραματικό κλίμα ότι αν δεν συμφωνήσει ο Σαμαράς στα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο η Ελλάδα θα φαλιρίσει το πολύ μέχρι την Δευτέρα που μας πέρασε 30/5 !!
Ο Σαμαράς δεν συμφώνησε (έτσι τουλάχιστον μας είπε)
και από τότε, με αποκορύφωμα τη σημερινή ημέρα 31/5:

– οι παράγοντες της ευρωπαϊκής ένωσης λένε ότι το χρέος της Ελλάδας είναιβιώσιμο,
– θα μας δανείσουν αλλά 60 δις ευρώ προσεχώς,
– τα χρηματιστήρια ανεβαίνουν,
– η κυβέρνηση προχωρά το νέο μνημόνιο μόνη της και μάλιστα, διαρρέεται από
κυβερνητικά παπαγαλάκια ότι τα βρήκε με τους εκπροσώπους της τρόικα σήμερα το πρωί και πως η πέμπτη δόση θα δοθεί σε λίγες ημέρες απρόσκοπτα.

Μα τι έγινε ρε πούστη μου και όλα άλλαξαν…αφού δεν άλλαξε τίποτε όσο αφορά τις προϋποθέσεις που μας έβαζαν οι «μάγειροι» του μνημονίου, για να μη μας
καταστρέψουν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα; Γιατί όλοι τους προσπαθούν να δημιουργήσουν την εικόνα ότι όλα θα πάνε καλύτερα;

Είναι φανερό ότι ο ξεσηκωμός του κόσμου που εντείνεται και δυναμώνει στις πλατείες, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης, ανάγκασε τους επικεφαλής του μνημονίου και τους υπάλληλους τους, να κάνουν μία τακτική υποχώρηση.
Διαμορφώνουν ψεύτικο θετικό κλίμα για να δημιουργήσουν την εντύπωση ελπίδας στον κόσμο που συμμετέχει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Γνωρίζουν ότι αυτός ο κόσμος δεν γνωρίζει από τακτικές πολέμου.

Αντικαθιστούν την τεχνική της τρομοκρατίας που χρησιμοποιούσαν μέχρι χτες, με τη διασπορά ελπίδας – για λίγο μόνο – προκειμένου να κάμψουν υπονομευτικά την αγωνιστικότητα, και να αδειάσουν οι πλατείες.
Είναι έτοιμοι να φωτογραφίσουν και να βιντεοσκοπίσουν (με τις εφημερίδες τους και τα κανάλια τους αντίστοιχα) την αποχώρηση του κόσμου από τις πλατείες με την ψευδαίσθηση ότι κάτι κέρδισε. Θα δείξουν χαρούμενα πρόσωπα και θα γίνουν και δηλώσεις πολιτικών ότι
«τάχα πήραν το μήνυμα από τις πλατείες».
Γνωρίζουν ότι, αν πέσει σε αυτή την παγίδα ο κόσμος, αν φύγει από τις πλατείες τώρα, θα κερδίσουν:
– πολύ χρόνο, μέχρι να ανασυνταχθούν οι αγανακτισμένοι,
– θα απογοητευτούν οι περισσότεροι και δεν θα ξανακατέβουν, ακόμα και όταν το δεύτερο μνημόνιο θα τους «τσακίζει».
Αυτό είναι το κόλπο.

Και αναγκάστηκαν να το κάνουν αυτό το κόλπο, το αρχαιότερο στρατήγημα της δήθεν υποχώρησης, γιατί οι συγκεντρώσεις στις πλατείες έχουν ένα πολύ δυνατό «χαρτί» που διαμορφώνεται από τα εξής χαρακτηριστικά:
– είναι ακηδεμόνευτες από κόμματα και συνδικάτα, ενώ είναι ειρηνικές.
Αν δεν ίσχυαν αυτά, θα είχαν στείλει τους προβοκάτορες με τις μολότοφ και άλλους «πληρωμένους εγκάθετους» που έχουν γι’ αυτές τις δουλειές, και θα διέλυαν με τη «δικαιολογημένη» κρατική βία τις συγκεντρώσεις.

Το συμπέρασμα είναι πολύ απλό: Πρέπει να μείνουμε στις πλατείες ακριβώς με τα ίδια χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει να ενδυναμώσουμε εξυπνότερα.
Βασικός κανόνας του πολέμου, αφού αποφασίσεις να εμπλακείς σε αυτόν, είναι να μην τον εγκαταλείψεις, αν δεν νικήσεις απόλυτα.
Αν εγκαταλείψεις, αυτοί που ξέρουν από πόλεμο, θα σε «τσακίσουν» τόσο σκληρά, ώστε να μην μπορέσεις να ξανασηκωθείς ποτέ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s