Η κομμουνιστική αριστερά έχει ιστορική ευθύνη έναντι του λαού, να προτείνει διέξοδο και όχι να τυρβάζει…

Posted: 05/10/2011 in ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετικέτες: , , ,

eam

Ο ιστότοπος μας σέβεται και εκτιμά όλα τα κόμματα που δραστηριοποιούνται με δημοκρατικό και νόμιμο τρόπο. Κυρίως, αυτά, που πολιτεύονται με συνέπεια, ανεξάρτητα με το αν οι ιδέες και οι προτάσεις τους μας βρίσκουν σύμφωνους ή όχι.
Όμως, νομίζουμε ότι σήμερα 5/10, ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζόμενων, δεν είχε κανένα λόγο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας να εκδώσει μία ανακοίνωση, σαν αυτή που ακολουθεί. Εκτιμούμε ότι το ΚΚΕ έχει αποστολή ενότητας (του λαού) με προτεραιότητες. Δεν είναι η ώρα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών:


«ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΝΤΡΕΚΑ (Εκπρόσωπος τύπου ΚΚΕ)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΑΜ
Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ δεν έγιναν για να υπερασπιστούν «αρχές και αξίες» τύπου Μάαστριχ, ΟΝΕ και ευρώ. Για να υπάρχει το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ πρωτοστάτησε το ΚΚΕ και με το αίμα και τη δράση του ανδρώθηκε και συσπείρωσε το λαό. Η σύγχρονη λαϊκή συμμαχία που μπορεί να σώσει και να δώσει λύση υπέρ του λαού πρέπει να έχει στόχο την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία. Επειδή αυτά δεν τα θέλει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ούτε μπορεί να φανταστεί το λαό οργανωμένο και πρωταγωνιστή, τα χαρακτηρίζουν «δευτέρα παρουσία»! Την ίδια στιγμή που προτείνουν σε διάφορες παραλλαγές ως σύγχρονο και ανανεωτικό να γίνει ανθρώπινος ο ξεπερασμένος καπιταλισμός και φιλολαϊκή η λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Αρκετά χλευάσατε στο παρελθόν την ιστορία του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος. Όσο και αν τη διαστρεβλώνετε δεν μπορείτε να κρύψετε την ιδεολογική και πολιτική χρεοκοπία και τα αδιέξοδά σας. Και η διαστρέβλωση έχει τα όριά της».

ΑΘΗΝΑ 5/10/2011
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s