Κατώτεροι των περιστάσεων …

Posted: 26/10/2011 in ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετικέτες: , ,


gap

Ενώ στις Βρυξέλλες διαμείβονται μεταξύ των εκπροσώπων των κρατών μελών της Ε.Ε τα κρίσιμα, ο Πρωθυπουργός της χώρας μας Γ. Παπανδρέου επέλεξε να εγκαταλείψει το στίβο της μάχης.

Επέλεξε να τον εγκαταλείψει, μάλλον επειδή έχει καταλάβει ότι ο ρόλος του είναι διακοσμητικός, αφού άλλοι αποφασίζουν και αυτός μόνο στο τέλος ενημερώνεται για τις αποφάσεις τους.
Σε αυτήν τη θέση περιήλθε μόνος του, αφού τα τελευταία τρία χρόνια με τα ψέματα, τις παλινωδίες, τις ανακολουθίες και τους ακροβατισμούς, αλλά κυρίως την οσφυοκαμψία του έναντι των Ευρωπαίων ηγετών, κατέληξε αναξιόπιστος και ανίσχυρος…

Επέλεξε να εγκαταλείψει, διότι έχει αποφασίσει  να «πολεμήσει» προκειμένου να κρατήσει την «γραμμή άμυνας» σε άλλη – ευτελή – μάχη, αυτή της διατήρησης της εξουσίας στο εσωτερικό της χώρας. Από την επιλογή του να επανέλθει πριν το τέλος των διαπραγματεύσεων στο εξωτερικό, στο εσωτερικό της χώρας, καταδεικνύεται σε πιο επίπεδο έχει καταλήξει ο άνθρωπος.
Δεν ισχυριζόμαστε ότι η αρχική επιθυμία του ήταν να μην τα καταφέρει. Δεν ισχυριζόμαστε ότι η αρχική του επιθυμία ήταν να χάσει κάθε κρίσιμη «μάχη» έως σήμερα, δεν υποστηρίζουμε ότι ήθελε από την αρχή να λέει μόνο «ναι» σε οτιδήποτε του ζητούσαν και του ζητούν οι εγχώριοι και οι Ευρωπαίοι εκπρόσωποι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Ισχυριζόμαστε, ότι καλώς ή κακώς, απέτυχε. Εν τέλει, ίσως κάποιος άλλος ήταν κατά πολύ χειρότερος από αυτόν. Δεν θα το μάθουμε ποτέ. Αυτό που γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας είναι ότι ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου που χειρίστηκε με την ομάδα του τα Ελληνικά συμφέροντα, απέτυχε παταγωδώς. Απέτυχαν όσο αφορά τις ευθύνες τους έναντι της χώρας, την συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, επί των συγκεκριμένων διακυβευμάτων τα οποία ανέλαβε να διαχειριστεί.

Τώρα όμως, αφού ο Γ. Παπανδρέου επιλέγει την προετοιμασία για την διαχείριση της καταστροφής, από την μάχη για την λιγότερη καταστροφή και ενώ αυτό το επιδεικνύει κιόλας (θυμίζουμε ότι εχθές 25/10 βρισκόταν στην Ελλάδα και έκανε επαφές και όχι στις Βρυξέλλες, κοντά στα γεγονότα) εκτιμούμε ότι έχει υποβιβάσει τον εαυτό του σε μία κατάσταση εγωισμού, πολύ επικίνδυνου για τα συμφέροντα της χώρας. Προφανώς, νομίζει ότι για τα όσα έγιναν φταίνε άλλοι, ότι θέλουν να του πάρουν την εξουσία και δεν το αξίζει και άλλα παρόμοια που παθαίνουν οι αποτυχημένοι ηγέτες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας αυτή την στιγμή, κατέληξε να είναι η παρούσα κυβέρνηση και τα στελέχη της. Πανικόβλητοι και αποτυχημένοι, δεν μπορούν να διαχειριστούν την προοπτική του τόπου μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, οι οποίες απαιτούν ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και λαϊκή υποστήριξη.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s