Πρωθυπουργός και κυβέρνηση με ηθελημένη άγνοια της πραγματικότητας

Posted: 27/10/2011 in ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετικέτες: , ,


orkisi
Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως αυτές της ευρωζώνης – πλην της χώρας μας – αποφάσισαν και επίσημα να κατατάξουν τη χώρα ανάμεσα σε αυτές που έχουν πτωχεύσει: όπως την Ουκρανία, το Πακιστάν, την Αργεντινή και άλλες. Σε αυτές τις χώρες είχε αποφασιστεί η λεγόμενη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους σε ποσοστό 50% ή περίπου αυτό.
Ο Πρωθυπουργός της χώρας και κυβερνητικοί παράγοντες από το πρωί σήμερα (27/10/11) πανηγυρίζουν στα ΜΜΕ με νέα σωτηρία της χώρας (πρέπει να είναι η Πέμπτη – έκτη φορά που το κάνουν). Μάλιστα, υποκρίνονται τους κουρασμένους διαπραγματευτές, ενώ η αλήθεια είναι ότι αποτελούν τους κουρασμένους ακροατές ανακοινώσεων.

Αυτοί οι πολιτικοί αποδεικνύονται τελικά εθισμένοι στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε το πολιτικό σύστημα στην χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια. Ασχολούνται μόνο με την επίτευξη των προσωπικών πολιτικών τους στοχεύσεων, ασχολούνται με την πολιτική επικοινωνία και όχι την επικοινωνία επιτυχημένων πολιτικών για την χώρα…
Η χθεσινή συμφωνία επισημοποιεί απλώς τα όσα ήδη γνωρίζουμε. Η χώρα πτώχευσε για το διεθνές πολιτικό προσκήνιο, για τη διεθνή αγορά, αλλά δεν πτώχευσε μόνο για το λεξιλόγιο του παρωχημένου πολιτικού συστήματος που βρίσκεται ακόμα τυπικά στις θέσεις του. Δεν αγνοούν την πραγματικότητα. Ετοιμάζουν το διάδοχο σκηνικό για την κάστα τους, για τους όμοιους τους.

Την ίδια στιγμή οι δρόμοι σε κάθε χωριό και πόλη γεμίζουν από νοικοκυραίους που γίνονται πένητες και άνεργοι, από ανεξέλεγκτη βία, από παιδιά χωρίς όνειρα, από μαρασμό. Σκληρή αδυσώπητη πολιτική, οικονομική και κοινωνική ύφεση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s