Η Ντροπή στην Ελλάδα σήμερα

Posted: 07/02/2012 in ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετικέτες: , ,


filakismena_prosopa
Το δριμύ ψύχος
προελαύνει στην χώρα, «θερίζει» με αβάσταχτο πόνο τα σώματα και την καταρρακωμένη αξιοπρέπεια στις ψυχές των πολιτών της χώρας. Ποτέ στο νεότερο παρελθόν αυτής της χώρας τόσες οικογένειες δεν είχαν τόσο μεγάλο πρόβλημα να θερμάνουν το σπίτι τους και να ζεστάνουν επαρκώς τα παιδιά τους. Οι πιο αδύναμοι που βρέθηκαν στον δρόμο, στις σκάλες των εκκλησιών και στα προαύλια των δημόσιων κτηρίων, θα βρεθούν αυτές τις ημέρες αντιμέτωποι ακόμα και με τον θάνατο.

Την ίδια στιγμή, η προκαθορισμένη υπάρχουσα πολιτική ηγεσία που είναι απολύτως υπεύθυνη γι’ αυτή την κατάσταση, συμμετέχει με ομόθυμη πίστη στην περαιτέρω εξαθλίωση των Ελλήνων. Κανείς τους δεν έχει την τσίπα να αναθαρρήσει, να μετανιώσει και να προσφέρει ένα μικρό κλαράκι από «όχι» στην εναπομείνασα – λυχναριού πια – φλόγα της ψυχής των πολλών Ελλήνων.
Λένε σε όλα «ναι». Προκειμένου…

…να κρατήσουν τις θέσεις εξουσίας, τους μισθούς εξουσίας και τις υπογραφές εξουσίας, έχουν προκαταβάλει και διανείμει «επιταγές του ναι» στους νεοβαρβάρους και μάλιστα, διαμέσου λογαριασμού «πλαφόν ενδοτισμού», για να λάβουν τα μετρητά του κόπου τους για την προδοσία.

Δεν υπάρχει κάτι για να φοβηθούμε περισσότερο.

Οι «νεοάθλιοι» των κρύων σπιτιών και του δρόμου, του απλήρωτου ηλεκτρικού ρεύματος, των απλήρωτων φόρων, των παραδομένων πινακίδων των αυτοκινήτων, της ουράς για προσφορές στα σούπερμάρκετ, της ουράς για συλλογή πεταμένων λαχανικών στις λαϊκές, των υποθηκευμένων σπιτιών, των υπερχρεωμένων καρτών, των συσσιτίων, δεν αποτελούν ένα μέγεθος συγκεκριμένο, με όριο.
Αν σήμερα αποτελούν το 40% του πληθυσμού, δεν θα παραμείνουν τόσοι. Η κατηγορία τους θα διογκώνεται συνεχώς. Τα αίματα από την σφαγή θα λερώνουν όποιους νομίζουν ότι δεν τους αφορά το θέμα. Θα μετρήσουν και οι εύποροι τα θύματα τους τραγικά από την υποδούλωση.

Κανείς δεν μπορεί να γλυτώσει από αυτή την βαρβαρότητα, αν δεν ανήκει στους βαρβάρους ήδη. Μία σκέψη ίσως είναι να γλυτώσουμε και να παραδοθούμε άνευ όρων. Να πάμε μαζί τους. Μα οι βάρβαροι, δεν είναι ομάδα ποδοσφαίρου που αναζητά νέα μέλη. Το κοπάδι από τα πιράνχας, όταν βγαίνει στο κυνήγι, δεν αναζητά «συμμάχους». Αναζητά σάρκα.

Όσο πιο γρήγορα αρνηθούμε την εισβολή, «ξηλώσουμε» τους μειοδότες, ανατρέψουμε την κατάσταση υποδούλωσης, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η δύσκολη ούτως ή άλλως, ανάσταση.
Μοιράζουν τρομοκρατία για το τι θα συμβεί, αν δεν αποδεχτούμε τους όρους τους. Οι «προσκυνημένοι» της ενδοχώρας διαμεσολαβούν για να παραδώσουν το μήνυμα στους εμβρόντητους ιθαγενείς.

Η απάντηση είναι απλή:
Ας τολμήσουμε μία δική μας κάθαρση, αναζητώντας δική μας αναγέννηση και δικό μας διαφωτισμό. Και ας αποτύχει, κάτι καλύτερο θα αφήσει.
Η ανάσταση με τα δανικά τους, σχεδόν 200 χρόνια, μόνο πολέμους, μίσος, εμφυλίους και υποσχέσεις μάς έδωσε. Στις καλύτερες στιγμές, πήραμε γυαλιστερά αυτοκίνητα, πισίνες, digital πλυντήρια και υπέροχα κινητά τηλέφωνα χωρίς μονάδες για κατανάλωση μας άφησε.

Χαρά, συνείδηση, γνώση, αντοχή, υπομονή, αξιοκρατία, απλότητα, αρμονία, ευτυχία, γαλήνη, υπερηφάνεια, αληθινή γεύση, αληθινή οσμή, αληθινή ηδονή στον καθημερινό περίπατο μας στα ελληνικά πεζοδρόμια, δεν νιώσαμε ποτέ ως τώρα.

Μόνο λίγες στάλες…
Μόνο από τύχη…
Μόνο στην ξενιτιά…
Μόνο στην μουσική…

Μόνο στην ποίηση…
Μόνο στην τέχνη…
Μόνο μεθυσμένοι…
Μόνο στον πόλεμο…
Μόνο για λίγο πάντα, και παντού καταβάλλοντας βαρύ τίμημα.

Το μόνο μαχαίρι που μπήκε στο κόκαλο (σου), είναι η διαταγή τους να αφανιστεί το φιλότιμο μας. Η τελευταία σανίδα του έθνους.

Θα συνεχίσουμε να τους ανεχόμαστε;
Μην απαντάς σε αυτούς…
Μην απαντάς σε εσένα…
Μην απαντάς σε στον άθλιο λογοτεχνήτη…

Στο μέλλον σου μίλα.
Στην ερωμένη σου μίλα.
Στο παιδί σου μίλα.

Στο ελληνικό χώμα που πατάς, μίλα, και απάντησε του, αν οι τελευταίοι Έλληνες είναι θαμμένοι ήδη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s