ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ

Posted: 11/08/2012 in ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετικέτες: , ,

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύθηκε
στην εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου»
στο φύλλο της 11|08|12

kopela_sin

Αυτοί οι ασκούντες εξουσία στη χώρα,
δεν θα αλλάξουν ποτέ…

– Επικοινωνιακός «χορός» αποφυγής του πολιτικού κόστους, ένω η 15χρονη χαροπάλευε (χαροπαλεύει…)

– «Παρελκυστικός» αντί για «Ξένιος ο Ζευς»
– Απαράδεκτες, καιροσκοπικές δηλώσεις Χρ. Βλαχογιάννη
– Ατυχέστατες δηλώσεις Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου

 

Η εφηµερίδα µας δεν εννοεί να υπάρξει ούτε για µια ηµέρα χωρίς να υποστηρίζει την Πάρο, την Αντίπαρο, την αλήθεια για ό,τι αφορά τα δύο νησιά µας και το συµφέρον τους. Το συµφέρον τους πάντα µε την καλή έννοια. Αυτή τη λογική κρατήσαµε για 16 χρόνια τώρα σαν εικόνισµα, κόντρα σε πολλές και µεγάλες «πιέσεις» και άλλοτε «δώρα», από εχθρούς και κυρίως από «φίλους».

Σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η απόφαση µας να µη δεχθούµε τα όσα προσπαθεί να µας κάνει να πιστέψουµε η προπαγάνδα την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει από το Σάββατο 4 Απριλίου 2012 όσο αφορά την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης – κατά το κατηγορητήριο πια – εναντίον της 15χρονης Μυρτούς…


Έχουµε και λέµε …
Τα γεγονότα, ανάποδα …

1) Στις 4 Αυγούστου το απόγευµα σε προδιαφηµισµένη µέσω e-mail και τηλεφωνηµάτων εκδήλωση αναγγελίας, ο εκπρόσωπος τύπου της ελληνικής αστυνοµίας κ. Χρ. Μανούρας ανακοίνωσε ότι:

α) «Η Ελληνική Αστυνοµία µετά από µεθοδική και συστηµατική έρευνα κατάφερε να εξιχνιάσει …».

β) «Δράστης είναι ένας εικοσιενός έτους αλλοδαπός, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια της Αστυνοµίας».

γ) «Από την πρώτη στιγµή είχαν µεταβεί στην Πάρο (…) κλιµάκια αξιωµατικών του τµήµατος εγκληµάτων (…) της ασφάλειας από την Αττική και της ασφάλειας Κυκλάδων». δ) «… στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης είχαν ληφθεί και δείγµατα βιολογικού υλικού από τα ρούχα της ανήλικης».

ε) «Οι αστυνοµικές έρευνες µεταξύ των άλλων, είχαν επεκταθεί και στα άτοµα, τα οποία αναχώρησαν τις επόµενες ηµέρες από το νησί µε διάφορες προφάσεις».

στ) «Μεταξύ των ατόµων αυτών ήταν και τρεις Πακιστανοί, οι οποίοι σήµερα τα ξηµερώµατα εντοπίστηκαν (…) και προσήχθησαν …».

ζ) «Από το δράστη ελήφθη βιολογικό υλικό, το οποίο µετά από εξέταση στο βιολογικό εργαστήριο DNA της …».

2) Από τις 22 Ιουλίου που βρέθηκε η 15χρονη στο σηµείο Άγιος Στέφανος, στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Χρυσής Ακτής, Μάρπησσας, η Ελληνική Αστυνοµία για πολλές ηµέρες δεν είχε κάνει καµία δήλωση για το θέµα.

Για πρώτη φορά δηµοσιοποιεί σχετική ανακοίνωση στις 31/7/12, όπου ανακοινώνει αριθµό επικοινωνίας για όσους πολίτες γνωρίζουν κάτι για την υπόθεση.

3) Στις 30 Ιουλίου ο ιατροδικαστής που είχε χρεωθεί από την πρώτη στιγµή την υπόθεση κ. Ν. Καλογριάς ανακοίνωσε στα µέσα ενηµέρωσης για πρώτη φορά τη βεβαιότητά του ότι από τα στοιχεία των εργαστηριακών ερευνών προκύπτει σκηνικό βίαιης εγκληµατικής ενέργειας. Είχε βρεθεί γενετικό υλικό άνδρα στα ρούχα και το σώµα της 15χρονης.

4) Στο διάστηµα από 28 έως 31 Ιουλίου ο εργοδότης του κατηγορούµενου πλέον ως δράστη της εγκληµατικής ενέργειας, εµφανίζεται στις αρχές στην Πάρο και ενηµερώνει ότι είχε κάποιον αλλοδαπό εργαζόµενο ο οποίος µαζί µε κάποιους άλλους αναχώρησαν τις προηγούµενες ηµέρες από την εργασία τους, λέγοντας ότι υπάρχει κάποιος θάνατος συγγενή τους στην Αθήνα. Μάλιστα, ο εργοδότης έδωσε τα ονόµατα τους στην αστυνοµία. Τους είπε ότι ειδικά αυτός που αργότερα συνελήφθη ως δράστης, του είχε ζητήσει την πλήρη εξόφλησή του.

5) Στις 23 Ιουλίου ο ιατροδικαστής κ. Ν. Καλογριάς είχε ανακοινώσει ότι εξετάζοντας τη 15χρονη δεν είχε βρει αποδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης, και είπε ότι ερευνώνται όλα τα ενδεχόµενα (δηλαδή, και του ατυχήµατος και του εγκλήµατος τουλάχιστον). Επίσης, τόνισε ότι εργαστηριακοί έλεγχοι θα γίνονταν τις επόµενες ηµέρες.


Οι επιπλέον διαρροές

Τα παραπάνω είναι τα 5 κοµβικά σηµεία στην εξέλιξη της υπόθεσης της 15χρονης. Τα παραθέσαµε ανάποδα για να τα θυµηθούµε και για να καταλάβουν οι αναγνώστες µας το «παιχνίδι» που έχει παιχτεί µε ευθύνη της κυβέρνησης και της αστυνοµίας. Δεν θα είχαµε λόγο να κάνουµε τη δική µας έρευνα και να γράψουµε όσα αποκαλύπτουµε σήµερα, αν από αστυνοµικές πηγές, µαζί µε την αναγγελία της εξιχνίασης της υπόθεσης δεν είχαν δοθεί εσκεµµένα και κάποιες άλλες πληροφορίες στους δηµοσιογράφους της Αθήνας, όπως:

1) Ότι τις πρώτες ώρες µετά το έγκληµα, χάθηκαν – δήθεν – πολύ σηµαντικά στοιχεία για την υπόθεση. Δηλαδή, επέρριπταν ευθύνες στο αστυνοµικό τµήµα Πάρου για να δικαιολογηθούν οι καθυστερήσεις στην εξιχνίαση του εγκλήµατος, καθώς και να δικαιολογήσουν και την περιδίνηση των πρώτων ηµερών µεταξύ εγκλήµατος και ατυχήµατος.

2) Ότι παράγοντες της Πάρου και οι τοπικές αρχές επέµεναν στην εκδοχή του ατυχήµατος για να προστατέψουν – τάχα – την τουριστική οικονοµία του νησιού. Κάποιοι είπαν ότι αυτές οι δηλώσεις – τάχα – παρέσυραν τις αστυνοµικές αρχές …

Με λίγα λόγια, ήθελαν να διώξουν την έρευνα των δηµοσιογράφων από τα δικά τους τεράστια µέχρι γκάφας λάθη και να στρέψουν το «αγχωµένο» τηλε – δηµοσιογραφικό ενδιαφέρον επάνω σε εύκολους στόχους – θηράµατα που θα προσφέρονταν στην κοινή γνώµη για να υπάρχουν και εξιλαστήρια θύµατα στο «δράµα» που είχε στηθεί τις προηγούµενες ηµέρες, παράλληλα, µε το πραγµατικό δράµα της 15χρονης.

Αυτά τα δύο στοιχεία, και πάλι δεν θα αρκούσαν για να µας κινητοποιήσουν, αν δεν αναπαράγονταν από τους δηµοσιογράφους στους οποίους διοχετεύτηκαν µε τη λογική που οδήγησε µεγάλη µερίδα των αναγνωστών, ακροατών και τηλεθεατών να πιστέψουν ότι, «… αφού οι αστυνόµοι και οι τοπικοί παράγοντες έκαναν αυτά τα λάθη οι µεν ή µίλαγαν περί ατυχήµατος οι δε, τότε, το νησί έχει πρόβληµα. Άρα, δεν αξίζει να πηγαίνουµε εκεί». Και έτσι, άρχισε η δυσφήµιση τοπικών προσώπων, αλλά και του ίδιου του νησιού από πανελλαδικά µέσα ενηµέρωσης. Πράξεις οι οποίες συνεχίζονται µέχρι σήµερα στο διαδίκτυο.

Η ανάγκη µας για ρεπορτάζ έγινε πολύ µεγαλύτερη, όταν είδαµε ότι ολόκληρη κυβέρνηση φοβούµενη να ανταποκριθεί µε έργα και πολιτικές για το µεγάλο θέµα της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, προτίµησε να «στήσει» µία πανελλαδική παράσταση υπό τον τίτλο: «Ξένιος Ζευς», κοµµένη και ραµµένη για να µην αντιµετωπισθεί η αλήθεια που ήρθε στο φως της δηµοσιότητας, για την ταυτότητα του δράστη. Μία ακόµα επιχείρηση «σκούπα», η οποία όµως δεν καθαρίζει το πρόβληµα της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, απλά το γυροφέρνει.

Άλλωστε, και κατά τη διακυβέρνηση της πρώτης περιόδου του µνηµονίου, µε την κυβέρνηση Παπανδρέου, είχαν γίνει παρόµοιες παραστάσεις µε το ίδιο πάντα, τιποτένιο αποτέλεσµα. Άλλωστε, αυτές οι κυβερνήσεις είναι τόσο ίδιες, λες και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δουν τα στελέχη τους το φως της ηµέρας, τον κόσµο, τα προβλήµατα και τις διαφορετικές λύσεις.


Έτσι, εµείς
ισχυριζόµαστε ότι:

α) Βεβαίως, υπάρχει έγκληµα εναντίον της 15χρονης Μυρτούς.

β) Βεβαίως, οι διωκτικές αρχές, δηλαδή κάποιοι λίγοι, απλοί, αστυνοµικοί έκαναν το καθήκον τους, να βρουν στην Αθήνα πια, τον αλλοδαπό δράστη, αφού πρώτα είχε ταυτοποιηθεί για το έγκλημα.-

Αλλά, υπάρχουν και τα εξής:

α) Η κυβέρνηση, αφού πληροφορήθηκε από την ηγεσία της αστυνοµίας ότι τελικά το έγκληµα που απασχολούσε την κοινή γνώµη είναι απολύτως βέβαιο ότι οφείλεται σε δράση αλλοδαπού, σε συνεργασία µε την αστυνοµία χειραγώγησαν τη διαδικασία της έρευνας για να προλάβουν να στηθεί και να εξελιχθεί µία όπως – όπως διαδικασία καταδίωξης µεταναστών.

Έτσι, µε την δηµοσιοποίηση ότι το αποτρόπαιο έγκληµα οφείλεται σε µετανάστη, η κυβέρνηση θα µπορούσε: Ι) να µην χρεωθεί το πολιτικό κόστος ότι δεν κάνει τίποτα για το πρόβληµα του υπερπληθυσµού των µεταναστών που υπάρχει και σοβεί µε τις επιπτώσεις του σε όλες τις πόλεις της χώρας, ΙΙ) δεν θα βρισκόταν στη δυσάρεστη θέση να απαντά γιατί δεν αναδιαπραγµατεύεται τις διεθνείς συµφωνίες που έχουν υπογραφεί µε ευθύνη κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να γίνει η χώρα µας στρατόπεδο συγκέντρωσης της παγκόσµιας δυστυχίας, αφού θα βρισκόταν σε εξέλιξη – υποτίθεται – µία νέα και διαρκής επιχείρηση αποποµπής των µεταναστών και άλλα τέτοια ηχηρά και αστεία.

β) Δεν υπήρξε ουδέποτε «µεθοδική και συστηµατική έρευνα» της αστυνοµίας. Υπήρξαν στο τέλος καλοί αστυνόµοι – διώκτες. Η συστηµατική αστυνοµική έρευνα προϋποθέτει ηγεσία που µε στρατηγική θα ορίσει γραµµές και κατευθύνσεις. Η ηγεσία όµως, ασχολείτο µε µεταθέσεις και κρίσεις αυτή την εποχή. Γι’ αυτό και στο τέλος, κατέληξε να αποδέχεται την επικοινωνιακή χειραγώγηση µίας έρευνας για έγκληµα κατά 15χρονης, αντί να την αντιµετωπίζει επαγγελµατικά και µε γνώµονα την αλήθεια και µόνο την αλήθεια και όχι το πολιτικό όφελος εκείνων που αποφασίζουν τις κρίσεις και τις µεταθέσεις.

γ) Δεν υπήρξε ουδέποτε κακή στάση των Παριανών στην υπόθεση µε σκοπό την προστασία του τουρισµού. Ίσα – ίσα, το αντίθετο υπήρξε. Τις πρώτες κρίσιµες ώρες οι αρµόδιοι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού µας ήταν εξαφανισµένοι. Δεν µιλούσαν στα ΜΜΕ, δεν βγήκαν να εκφράσουν την πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Παριανών ότι, αν είναι έγκληµα, τότε θα συνδράµουµε για να συλληφθεί ο ένοχος. Όµως, όπως είχαµε γράψει πριν δύο φύλλα, αυτό τελικά έγινε, έστω και αν υπήρξε αργοπορία.

Ωστόσο, µετά την εξιχνίαση της υπόθεσης, ο δήµαρχος Πάρου κ. Χρ. Βλαχογιάννης δυστυχώς, προέβη σε µία απαράδεκτη δήλωση, µε σκοπό την προστασία του προσωπικού του πολιτικού προφίλ η οποία τελικά θα αξιοποιηθεί σαν απολογία από τα ΜΜΕ εκτός Πάρου. Ατυχώς, υπήρξε και µία δήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου που «χόρευε» τον χορό των ΜΜΕ, αντί να αντιτάξει τη λογική, την αλήθεια και τα επαγγελµατικά στοιχεία της τουριστικής πολιτικής.


Οι αποδείξεις µας:

Περί της επιµονής Παριανών παραγόντων στην εκδοχή του ατυχήµατος.

1) Πως µπορεί κανείς να πιστέψει ότι ο Δήµος Πάρου και οποιοσδήποτε άλλος παράγοντας στην Πάρο για λόγους τουριστικής οικονοµίας µιλούσε για «ατύχηµα». Αυτό δεν έγινε ποτέ. Αλλά όµως, ποιος ήταν άραγε αυτός που πρώτος – κατά αρµοδιότητα – στις 23 Ιουλίου µίλησε για την έρευνα «όλων των ενδεχοµένων;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ήταν ο αρµόδιος ιατροδικαστής Ν. Καλογριάς µε σχετικές δηλώσεις του στις 23 Ιουλίου (Διαβάστε δηµοσίευµα εκείνης της ηµέρας εδώ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63689260).

Ο δήµαρχος, όταν αποφάσισε να εκφράσει την κοινωνία της Πάρου για το σοβαρό αυτό περιστατικό, δεν είπε τίποτε άλλο από αυτό που έλεγαν µέχρι εκείνη τη στιγµή τα πιο επίσηµα χείλη: δηλαδή, ΔΕΝ αποκλείεται το έγκληµα, ΔΕΝ αποκλείεται το ατύχηµα. Άλλωστε, τι άλλο θα µπορούσε να κάνει;

Το ερώτηµα λοιπόν που τίθεται είναι γιατί τα «παπαγαλάκια» της αστυνοµίας και οι λοιποί «εισαγγελείς – δηµοσιογράφοι – σχολιαστές δηµοσιογράφων στο διαδίκτυο» δεν τα βάζουν µε τον ιατροδικαστή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Διότι απλούστατα, δεν µπορείς να τα βάλεις µε τη λογική, τις αποδείξεις κάθε περιόδου και την επιστήµη!

Περί της «µεθοδικής και συστηµατικής» έρευνας…

2) Επειδή ο εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνοµίας κ. Μανούρας µετά την ανακοίνωση της εξιχνίασης προέβη σε παράλληλες ενέργειες δηµοσιότητας – προπαγάνδας, δηλαδή έβγαινε «ζωντανά» σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθµούς και τόνιζε ότι οι δυνάµεις της αστυνοµίας «…από την πρώτη στιγµή είχαν εστιάσει στο έγκληµα» κλπ, κλπ, θα µπορούσε ίσως να µας απαντήσει αυτός ή κάποιος εκπρόσωπός του τοπικά, στα εξής:

α) Γιατί οι αρχικές δυνάµεις της αστυνοµίας από την Αθήνα και από τη Σύρο οι οποίες είχαν έρθει στην Πάρο για την έρευνα, µειώθηκαν στο ελάχιστο µέχρι πριν κάνει τις νέες ανακοινώσεις στις 30/7 για την εύρεση γενετικού υλικού στα ρούχα της µικρής ο ιατροδικαστής Ν. Καλογριάς, οπότε και ξαναήρθαν;

β) Μπορεί άραγε να µας εξηγήσει ο κ. Μανούρας γιατί δεν είχε ελεγχθεί κάθε σπίτι και κάθε επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή αµέσως µετά το συµβάν, άντε την επόµενη ηµέρα, πράξη που αποτελεί βασική ενέργεια πρωτοκόλλου για παρόµοιες υποθέσεις;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γιατί δεν έγινε συστηµατικός έλεγχος.

γ) Μπορεί να µας πει ο κ. Μανούρας, αν γινόταν έλεγχος στον καταπέλτη των πλοίων προς Πειραιά, από την ηµέρα που σηµειώθηκε το περιστατικό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι δεν γινόταν έλεγχος.

δ) Μπορεί να µας πληροφορήσει ο κ. Μανούρας, αν µετά το περιστατικό οι αστυνοµικοί πέρασαν από τα κεντρικά ταξιδιωτικά πρακτορεία της Πάρου για να ζητήσουν να λαµβάνουν ταυτότητες για την έκδοση εισιτηρίων από τους ταξιδιώτες; (Που υπάρχει και νόµος εδώ και κάποιο καιρό ο οποίος δεν εφαρµόζεται, γιατί οι ιδιοκτήτες πρακτορείων και κυρίως οι ακτοοπλόοι θεωρούν ότι θα δηµιουργηθεί πρόβληµα στην κίνηση των επιβατών, αν εφαρµοστεί ο νόµος).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι δεν το έκαναν.

Επειδή από τη διοίκηση της αστυνοµίας διέρρεαν διάφορα για την προσωπικότητα του δράστη, τα οποία «παπαγάλιζαν» διάφορα «έγκυρα» ΜΜΕ, όπως ότι «…πρόκειται περί ενός πολύ µεθοδικού δράστη» κλπ, κλπ, µπορεί να µας εξηγήσει η αστυνοµία τι άλλο µπορούσε να κάνει ο αλλοδαπός δράστης για να τον πιάσουν; Δηλαδή:

α) Αποπειράται να κλέψει, στη συνέχεια να σκοτώσει και µετά να βιάσει µία κοπέλα, µέρα – µεσηµέρι,

β) Αφήνει τον ιδρώτα του, το γενετικό υλικό του στο σώµα και στα ρούχα του θύµατος,

γ) Κόβει βόλτες µε πολύχρωµα πουκάµισα στον τόπο του εγκλήµατος (τον είδε µέχρι και η µητέρα του θύµατος),

δ) Πηγαίνει στο αφεντικό του λίγα εικοσιτετράωρα µετά και του ζητά όλα τα λεφτά για να φύγει,

ε) Στο δωµάτιο του στην Πάρο αφήνει προσωπικά του αντικείµενα, που σηµαίνει αποτυπώµατα, DNA κλπ,

στ) Φεύγει µαζί µε άλλους δύο οµοεθνείς, οι οποίοι είναι γνωστοί στον εργασιακό του περίγυρο και οι οποίοι δηλώνουν τα πραγµατικά τους ονόµατα στα εισιτήρια του πλοίου (ενώ αυτός ο «µεθοδικός» έδωσε ψεύτικο όνοµα, λέει η αστυνοµία. Τι µπαγάσας που ήταν;)

ζ) Στην Αθήνα πηγαίνει και µένει εκεί που όλοι γνώριζαν ότι έµενε, όποτε πήγαινε στην Αθήνα, ενώ πηγαίνει και στην πρεσβεία του να κάνει χρήση του δικαιώµατος επιδότησης εισιτηρίου για να φύγει – ως λαθροµετανάστης – πίσω για την πατρίδα του.

η)Α, µην ξεχάσουµε: κλείνει το κινητό του. Αλλά το καινούριο που πήρε, το έδωσε στους φίλους του (τους οποίους γνώριζαν οι πάντες), έτσι για να µιλάνε κρυφά…

Συγνώµη, αλλά αυτός ο δράστης εµένα µου φαίνεται κλασική περίπτωση πανικόβλητου δολοφόνου, ο οποίος το µόνο που δεν έκανε ήταν να πάει να παραδοθεί!!!

Πάντως, άφηνε σηµάδια παντού.-

Και τώρα, το «ψητό»

3) Επιχείρηση πολιτικάντικο κέρδος «Ξένιος Ζευς».

α) Αλήθεια, µπορεί να µας ενηµερώσει κάποιος από την διοίκηση της αστυνοµίας πότε ακριβώς εντοπίστηκε και εγκλωβίστηκε (λέµε εµείς) από τους αστυνοµικούς ο κατηγορούµενος ως δράστης;

Η αλήθεια είναι ότι ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνοµίας κ. Χρ. Μανούρας µας ενηµέρωσε στις 4 Αυγούστου 2012, στις 19:30 ότι ο δράστης προσήχθη τα ξηµερώµατα της ίδιας ηµέρας (4/8) στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (Τι βολικό, να πιαστεί τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς δηµοσιογράφους, περιέργους, δυνατότητα να κάνει ο ίδιος δηλώσεις; Βεβαίως, εµείς λέµε ότι ήταν τυχαίο…)

Πάντως, εµείς που γράφουµε τα κείµενα µας από την Πάρο, γράψαµε την είδηση για την εύρεση του δράστη την Παρασκευή 3/7 το βράδυ, στον ιστότοπο της εφηµερίδας µας (βλέπε: http://wp.me/pU7eZ-3FF)

Βέβαια, και στην εφηµερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής 5/8 υπάρχει ρεπορτάζ για τη σύλληψη του αλλοδαπού. Το κείµενο υπογράφει ο αστυνοµικός συντάκτης που εργάζεται και στην ΕΡΤ κ. Β. Γ. Λαµπρόπουλος. Φαίνεται και αυτός κάτι να γνώριζε από την Παρασκευή 3/8, αφού το Σάββατο το απόγευµα που η κυριακάτικη εφηµερίδα κυκλοφορούσε στα περίπτερα της Αθήνας, είχε το θέµα µε τη σύλληψη. Και όχι στην πρώτη σελίδα που µπορεί να τυπωνόταν τελευταία. Βεβαίως, δεν ήταν ο µόνος. Άλλοι, πιο «κολλητοί» του κυριακάτικου τύπου, µόνο δ/νση και τηλέφωνο του δράστη δεν είχαν τυπώσει. Επίσης, «αυτοί» είχαν κρεµάσει πρωτοσέλιδο τη σύλληψη του δράστη στις ιστοσελίδες τους από την Πέµπτη και την Παρασκευή 2 – 3 Αυγούστου…

Εµείς όµως επιµένουµε στον Β. Γ. Λαµπρόπουλο και θα διαβάσετε στη συνέχεια γιατί.

β) Αλήθεια, πόσο διαρκεί ο έλεγχος ταύτισης βιολογικού υλικού;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μας το λέει η επίσηµη ανακοίνωση του εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνοµίας στις 4 Αυγούστου: Μερικές ώρες χρειάζονται! ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ: Η ανακοίνωση λέει ότι ο δράστης προσήχθη στην Ασφάλεια Αττικής τα ξηµερώµατα της 4/8. Η συνέντευξη τύπου, δηλαδή ότι συνελήφθη ο δράστης, έγινε την ίδια ηµέρα στις 19:30. Η ανακοίνωση ανέφερε: «Από το δράστη ελήφθη βιολογικό υλικό, το οποίο µετά από εξέταση στο Βιολογικό Εργαστήριο DNA της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών ταυτοποιήθηκε µε το βιολογικό υλικό από τα ρούχα της ανήλικης».

Μάλιστα! Άρα, ελήφθη το πρωί της 4/8 το δείγµα, µετά τη σύλληψη, και ταυτοποιήθηκε µέχρι να γίνει η συνέντευξη τύπου στις 19:30 της ίδιας ηµέρας.

Αλήθεια, ήταν η πρώτη φορά που η αστυνοµία είχε βιολογικό υλικό του δράστη το Σάββατο 4 Αυγούστου, όπου και προσήχθη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι. Όταν ο ιδιοκτήτης της µονάδας στην οποία δούλευε ο δράστης, ενηµέρωσε την αστυνοµία στην Πάρο ότι ο αλλοδαπός είχε φύγει για Πειραιά, οι αστυνοµικοί ερεύνησαν το δωµάτιο που έµενε και πήραν υλικά στα οποία υπήρχε βιολογικό υλικό του δράστη.

Αυτά έγιναν από τις 28/7 έως 31/7.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως τα ξέρουµε αυτά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα λέει ορθά κοφτά σε ρεπορτάζ του στην ιστοσελίδα της εφηµερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» ο έµπειρος αστυνοµικός συντάκτης Β. Γ. Λαµπρόπουλος στις 5/8 και δεν έχει διαψευστεί από την αστυνοµία:

«…Ωστόσο, όταν πριν από µια εβδοµάδα το κλιµάκιο των αστυνοµικών επέστρεψε στην Πάρο (µετά την επιβεβαίωση ότι πρόκειται για εγκληµατική επίθεση και όχι για ατύχηµα) ο εργοδότης του αλλοδαπού δράστη τούς ενηµέρωσε για την απασχόληση του αλλοδαπού στην τουριστική µονάδα του αλλά και την εξαφάνισή του! […] Οι αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ αντελήφθησαν ότι ίσως σ’ αυτήν την εξαφάνιση του νεαρού πακιστανικής καταγωγής κρυβόταν το µυστικό της επίθεσης. Πήραν τα ρούχα από το µικρό υπόγειο δωµάτιό του, στη «Νέα Χρυσή Ακτή», από τα οποία υπήρξε η διασταύρωση DNA µε αυτό που βρέθηκε στο σώµα της 15χρονης. Στο δωµάτιο του δράστη της άγριας επίθεσης, υπάρχουν πια πεταµένα ένας σουγιάς κι ένα µαχαίρι, µερικές δεκάδες νοµίσµατα, ένας µικρός στρογγυλός αραβικός πίνακας, ένα διαλυµένο ξύλινο κρεβάτι και δύο τρία πεταµένα ρούχα…».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι αστυνοµικοί γνώριζαν από τις 30/7 ή 31/7 («µία εβδοµάδα πριν» λέει ο δηµοσιογράφος Λαµπρόπουλος στο κείµενο του της 5/8) ποιος ήταν ο ύποπτος του οποίου το γενετικό υλικό είχε από τότε ταυτοποιηθεί µε τα δείγµατα που είχαν από τα ρούχα και το σώµα της µικρής.

Εµείς λέµε λοιπόν, ότι ο δράστης ήταν εντοπισµένος και εγκλωβισµένος από αστυνοµικούς από τις 1/8.Η σύλληψη έγινε, όταν βόλευε._

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και γιατί η αστυνοµία αντί να τον συλλάβει, εκδίδει ανακοίνωση, µε την οποία καλεί όποιον πολίτη γνωρίζει κάτι να πάρει τηλέφωνο να καταθέσει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Γιατί δεν ήταν έτοιµη η επιχείρηση «ΠΑΡΕΛΚΥΣΤΙΚΟΣ ΖΕΥΣ».

Γιατί οι εξελίξεις θα έφερναν σε δυσχερή θέση την κυβέρνηση για το ζήτηµα της ανεξέλεγκτης µετανάστευσης.

Γιατί η σύλληψη έπρεπε να ανακοινωθεί µαζί µε τις εξελίξεις για την νέα επιχείρηση «σκούπα». Όπως και έγινε τελικά. Η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» ανακοινώθηκε από τον κ. Χρ. Μανούρα το πρωί της 4/8. Όλως τυχαίως, λίγες ώρες µετά την προσαγωγή του αλλοδαπού και λίγες ώρες πριν την επίσηµη ανακοίνωση ότι είναι ο δράστης.

Γιατί στη «σκαλέτα» (χρονολόγιο ειδήσεων δελτίου) των καναλιών έπρεπε κάτω από την είδηση ότι λαθροµετανάστης ήταν ο εγκληµατίας, να «παίζει» η επιχείρηση σκούπα µε τα πλάνα µεταναστών να µπαίνουν στην κλούβα. Συνεπώς, η «ύβρις» και η δήθεν «κάθαρση» θα βρίσκονταν σε αλληλουχία, για να κοιµηθεί ευχάριστα ο θεατής – ψηφοφόρος. Μόνο που η κάθαρση είναι «µαϊµού», ενώ η χειραγώγηση της διαδικασίας µίας αστυνοµικής έρευνας είναι εγκληµατική ενέργεια και αντιδηµοκρατική πράξη. Στο ηθικό µέρος δε, αν σκεφτεί κάποιος ότι όλα αυτά γίνονται µε αφορµή υπόθεση µικρής κόρης που ακόµα χαροπαλεύει, το πράγµα µαρτυρεί επικίνδυνη πρακτική, αδίστακτων νόων.

Φαίνεται όµως ότι η εκτίµηση του επικοινωνιακού επιτελείου ήταν ότι «έπιασε το κόλπο». Αυτό το καταλαβαίνουµε, διότι η κυβέρνηση της τρίτης περιόδου του µνηµονίου την οποία έχουµε τη χαρά να θαυµάζουµε σήµερα, κάθε φορά που νοµίζει ότι «έπιασε κάτι», αφού το έχει θέσει σε εξέλιξη, µετά από λίγη ώρα κάνει τη διαρροή ότι η απόφαση για την τάδε ενέργεια ήταν του ίδιου του κ. Πρωθυπουργού. Αυτό έγινε και σε αυτή την περίπτωση και ανακοινώθηκε στα βραδινά δελτία ειδήσεων του Σαββάτου και της Κυριακής 4 και 5/8 (χειροκροτήµατα, αυλαία, τελειώσαµε).


Για τους «παπαγάλους»…

Υπάρχει έγκληµα στην Πάρο. Δεν υπάρχει «δράκος» της Πάρου, διότι δεν υπάρχει επαναλαµβανόµενο έγκληµα.


Για τον δήµαρχο µας…

Κατόπιν εορτής δεν έχει νόηµα να το «παίζεις» µάγκας εναντίον των ξενοδόχων του τόπου σου, για να δώσεις εξετάσεις στα ΜΜΕ που σε σκυλοβρίζουν (άδικα στη συγκεκριµένη περίπτωση, όπως είπαµε) ότι µίλαγες για ατύχηµα για να καλύψεις την τουριστική οικονοµία. Δεν είναι σωστό να κάνεις δηλώσεις τώρα ότι δήθεν τα βάζεις µε τους ξενοδόχους.

Αυτό που έκανες σηµαίνει ότι δεν σε ενδιαφέρει να υπερασπίσεις την αλήθεια, αλλά να αποκαταστήσεις το πολιτικό σου προφίλ εντός ενός χυδαίου πλαισίου δηµοσιότητας, στο οποίο τελικά δέχεσαι να απολογηθείς και να παίξεις το παιχνίδι του.

Επίσης, υπάρχει και απάντηση που µπορούν να σου δώσουν οι Παριανοί ιδιοκτήτες τουριστικών µονάδων: «Ας µην µας είχε ξεσκίσει στους φόρους και τα χαράτσια το µνηµονιακό ΠΑΣΟΚ που στήριζες και στηρίζεις κ. Βλαχογιάννη, για να µπορούµε να ανταπεξέλθουµε στα έξοδα ενός νόµιµου εργαζόµενου. Επίσης, τώρα σε πείραξαν οι ανασφάλιστοι αλλοδαποί; Δεν ήσουν στην Πάρο και στην πολιτική, όταν χτίζονταν τα πάντα από παράνομους/χωρίς χαρτιά µετανάστες – λαθρεργάτες; Δεν ήσουν στην Πάρο και στην πολιτική, όταν δηµοτικά έργα γίνονταν µε αλλοδαπούς – λαθρεργάτες;».


Γ
ι
α την Ένωση
Ξενοδόχων Πάρου …

Όµως δυστυχώς, οι επαγγελµατίες ξενοδόχοι, δεν απάντησαν τίποτε από τα παραπάνω στον δήµαρχο. Ενοχικά και συντεχνιακά δηµοσιοποίησαν µία ανακοίνωση η οποία δεν µπορεί να πείσει κανέναν για την ωφέλεια της. Πώς µπορεί να πείσει ότι στα ξενοδοχεία δεν δουλεύουν µετανάστες; Όποιος συνάδελφος τους το κάνει, θα τους το πει;

Επίσης, δεν έχει νόηµα ο γεωγραφικός προσδιορισµός του εγκλήµατος ή το είδος της τουριστικής µονάδας που δούλευε ο δράστης. Δεν «σώζεται» έτσι η επικοινωνιακή παρτίδα, όταν απλώς, προσπαθούµε να βγάλουµε τον εαυτό µας από το κάδρο. Η Πάρος πλήττεται από τις λάθος ανακοινώσεις και συµπεριφορές. Ούτε η Χρυσή Ακτή, ούτε η Αγία Άννα µόνο. Μάταια προσπαθείτε για το ιδιωτικό, όταν πλήττεται και πλήττετε το δηµόσιο, το γενικό.

Σχολιάστε