Κλεμμένα Λόγια από τη λογική

sto_keli

Αχ μωρέ, η καημένη η συγκυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου και τα αρμόδια υπουργεία καταστολής αντιμνημονιακών κινημάτων πολιτών (ή αλλιώς, Δημόσιας Τάξης)
και προστασίας λαμόγιων παλαιών και νυν με νομική διαδικασία (ή αλλιώς, Δικαιοσύνης),
δεν μπόρεσαν να προστατεύσουν την πολιτική ζωή του τόπου και την κοινωνία από τον Χρ. Ξηρό ο οποίος ήταν φυλακισμένος για έξι δολοφονίες. Τι κρίμα. Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος το ζήτημα της έγκρισης της άδειας του!
Και του έδωσαν νόμιμη άδεια χωρίς να τον παρακολουθεί κανένας.
Έγινε «κακή χρήση» του συστήματος αδειών, όπως λένε οι αρμόδιοι της συγκυβέρνησης «κλέβοντας λόγια» από τη λογική…
Ενώ για την περίπτωση του 25χρονου Σακκά, αφού πρώτα τον είχαν φυλακίσει παράνομα για 31 μήνες με τη μέθοδο της προσωρινής κράτησης που δεν πρέπει να ξεπερνά κατά το ανώτατο όριο τους 18 μήνες, ήξεραν που κοιμόταν κάθε βράδυ και τον συνέλαβαν για παράβαση περιοριστικών όρων, διότι ξενοκοιμήθηκε ένα βράδυ στις γκόμενας του.
Τον έχουν βάλει να πληρώσει 35.000 ευρώ, ενώ βρίσκεται σε φυλακές τα τελευταία τρία χρόνια και δεν μπορεί να δουλέψει, που σημαίνει ότι κυνηγάνε και την οικογένεια του. Και όλα αυτά γιατί ήταν συνομήλικος και γνωστός κάποιων άλλων νεαρών που είχαν αποφασίσει (ενδεχομένως να αποδειχθεί ότι ήταν και ο ίδιος μέλος) να προχωρήσουν σε εγκληματικές πράξεις τρομοκρατικών χαρακτηριστικών.

Τι άτσαλη προβοκάτσια

Τώρα, ο «απαρακολούθητος» Ξηρός που αφέθηκε ελεύθερος να φύγει τη στιγμή που η συγκυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει τη χλεύη της κοινωνίας για τις πολιτικές της και τις εκλογές, συμβαίνει να βρίσκει την ευκαιρία να κυκλοφορεί ελεύθερος στην Αθήνα, να περιδιαβαίνει χώρους που έχουν κάμερες και να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο μέσω ιστοσελίδων που παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο, όπως είναι η ιστοσελίδα indymedia.

Επίσης συμβαίνει να ανεβάζει video που θέλει αρκετή ώρα για να ανέβει στο internet.
Επιπλέον, στο μήνυμα του ο Ξηρός «τυχαίνει» να χρησιμοποιεί σύμβολα και φράσεις από βασικά αντιμνημονιακά επιχειρήματα και να χρησιμοποιεί διατυπώσεις κλισέ που έχουν χρησιμοποιήσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Φράσεις που έχουν στοχοποιηθεί επικοινωνιακά, λίγο πριν αποδράσει ο Ξηρός, από το επικοινωνιακό επιτελείο του Σαμαρά. Το οποίο θυμίζουμε ότι:
– στηρίζεται από τα ΜΜΕ που δανείζονται από τα χρήματα που πληρώνει με τα μνημόνια ο Ελληνικός λαός,
– στηρίζεται από διαφημιστικές εταιρείες που πληρώνονται από τα δάνεια του μνημονίου που πληρώνει ο ελληνικός λαός,
– στηρίζονται από εταιρείες δημοσκοπήσεων που πληρώνονται από τα δάνεια των μνημονίων που πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Το όλο επιχείρημα δημιουργεί την εικόνα «ότι ο τρομοκράτης Ξηρός λέει τα ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ» που προηγείται με σταθερή και μεγάλη εντεινόμενη διαφορά πια στις δημοσκοπήσεις.
Όσοι πολίτες δεν κατάλαβαν το υπονοούμενο που δημιουργήθηκε από τα χαλκεία των μνημονίων μέσα στις τελευταίες ημέρες, τους το ξαναείπε ανοικτά και ξεκάθαρα ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης του MEGA και ο καλεσμένος του – τυχαία – υπουργός καταστροφής και φίμωσης της δημόσιας τηλεόρασης ΕΡΤ, δημοσιογράφος του ΔΟΛ γιός υπουργού ΠΑΣΟΚ, Παντελής Καψής.
Είπαν στην εκπομπή τους της 21|1, ότι η προβοκάτσια βιντεοπαραγωγή Χρ. Ξηρού τον οποίο άφησε με άδεια ελεύθερο η κυβέρνηση, τους θυμίζει λόγο αντιμνημονιακών κομμάτων.

Να δείτε που ο Χρ. Ξηρός θα συλληφθεί τη στιγμή που η συγκυβέρνηση της καταστροφής θα βρίσκεται σε μία από τις πολύ δύσκολες στιγμές που έχει να περάσει μέχρι τις εκλογές της προσεχούς Άνοιξης, μετά τις οποίες θα αντικατασταθεί.

Υ.Γ: Εμένα πάλι, οι κινήσεις βλέμματος και σώματος, τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Χρ. Ξηρός στην εκφώνησή του, τα σύμβολα τα οποία θέλησε να καπηλευτεί και η γενικότερη αισθητική σκέψης, λόγου, σκηνικού και σκηνοθεσίας …
… μου θυμίζουν όλα εκείνα που θα μπορούσαν να σκεφτούν υποτακτικοί μνημονίων με παρελθόν στην υποκουλτούρα της ιδιωτικής τηλεόρασης, αν τους έδιναν εντολή και «αντίδωρα» να σκηνοθετήσουν τον Χρ. Ξηρό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s