ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 26/02/14 | Του Κ.Ν.Δραγάτη…

Posted: 04/04/2014 in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετικέτες: , , ,
 ΟΥΚΡΑΝΙΑ

skinothesia

ΣE ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ του δημιουργού/δημοσιογράφου Αρ. Χατζηστεφάνου παρουσιαζόταν ενδεικτικά η χρηματοδοτούμενη καμπάνια που δημιουργήθηκε από εξαίρετους ειδικούς για να επηρεάσει τους πολίτες της διεθνούς κοινής γνώμης υπέρ της προσπάθειας των γερμανικών και αμερικανικών συμφερόντων να ανατραπεί η εξουσία του ρωσουπόδουλου τυράννου στην Ουκρανία, για να εγκατασταθούν στην εξουσία οι αμερικανουπόδουλοι και  γερμανουπόδουλοι τύραννοι.

Αν κάποιος παρακολουθήσει το εν λόγω βίντεο με αγνή πρόθεση, θα συγκινηθεί με τα λόγια της πανέμορφης κοπέλας από τις διαδηλώσεις – υποτίθεται – από την πλατεία των εξεγέρσεων της Ουκρανίας. Βεβαίως, ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι το βίντεο έχει σκηνοθετηθεί για λόγους προπαγάνδας από σκηνοθέτη του Χόλιγουντ. Τώρα, που ξέρουμε την πληροφορία, παρατηρούμε ότι καμία διαδηλώτρια μέσα στο χάος και την γεμάτο καπνούς ατμόσφαιρα του Κιέβου δεν θα μπορούσε να είναι τόσο άριστα βαμμένη, ούτε διαδηλωτές θα πόζαραν σε πλάνα σκηνοθέτη με τέτοιο «άφοβο» και ευτυχή τρόπο, τη στιγμή που ζουν σε συνθήκες αγωνίας, αβεβαιότητας και εμφυλίου πολέμου…
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΠΟ τα παραπάνω κινδυνεύει κάποιος να μην καταλάβει την ουσία του δημοσιεύματος του Χατζηστεφάνου και του σημειώματος που προσθέτουμε εμείς. Η επικοινωνιακού χαρακτήρα νοθεία που γίνεται στην προκειμένη περίπτωση και στις αντίστοιχες σε κάθε μέρος της γης – όπως και στην Ελλάδα –  δεν είναι ότι, ενώ δεν υπάρχει καθόλου αντίδραση απλών πολιτών εναντίον των τυράννων ρωσουπόδουλων που νέμονταν την εξουσία και τα προϊόντα της διαφθοράς τα τελευταία χρόνια, η προπαγάνδα των αμερικανών και γερμανών τη σκηνοθετεί στα ψέματα.

ΟΧΙ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: ότι υπάρχει λαϊκή αντίδραση εναντίον της τυραννίας του Γιανούκοβιτς, όπως υπήρχε και εναντίον αυτής του Μουμπάρακ στην Αίγυπτο. Αυτό που κάνουν τα χαλκεία της προπαγάνδας είναι με ψευδείς, διαστρεβλωμένες ειδήσεις, φωτογραφίες και βίντεο, να κατευθύνουν την υπάρχουσα λαϊκή οργή εναντίον κάποιου τυράννου που δεν τους κάνει τα κέφια, γιατί συνήθως τα κάνει σε κάποια άλλη διεθνή ξένη δύναμη, προκειμένου να προβάλλουν ως λύση την επιλογή ενός άλλου τυράννου της αρεσκείας τους.

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ που διατρέχουμε, η οργή στις περιοχές ενδιαφέροντος (πετρέλαια, φυσικό αέριο, μέταλλα) βρίσκεται στα άκρα, εξαιτίας της απόλυτης κυριαρχίας της ακραίας, νεοφιλελεύθερης, καπιταλιστικής, τραπεζοκρατικής οικονομίας που ετοιμαζόταν από το 70 και το 80′, όταν υπήρχαν οι πρώτες έγκυρες πληροφορίες για την επικείμενη κατάπτωση του πρώην σοβιετικού, κρατικού καπιταλισμού, από την διαφθορά. Αυτό το σύστημα έχει σαν βασικό χαρακτηριστικό του ότι προωθεί την ευημερία μίας ελάχιστης, υπερεθνικής ολιγαρχίας, με κινητήρια δύναμη την καταστροφή διαρκείας όλων των άλλων «παλαιότερων» τάξεων, με τη χρήση του χρέους.

Το ζήτημα λοιπόν είναι ποιος θα έχει τη δυνατότητα να παρασύρει την υπάρχουσα οργή των πολιτών για να ορίσει με δημοκρατικοφανείς μεθόδους τον τύραννο που επιθυμεί για να ελέγχει την νέα αποικία χρέους, που λέει και ο καθηγητής Ν. Κοτζιάς.
Ο μόνος δρόμος να γλυτώσει ο απλός πολίτης από όλους τους πουλημένους εν δυνάμει ή εν ενεργεία ξενόδουλους ηγέτες, είναι να φροντίζει να εκπαιδεύεται και να αυτοεκπαιδεύεται, να ενημερώνεται καθημερινά, ώστε να έχει τη δυνατότητα της ατομικής κριτικής ικανότητας. Να μην περιμένει να οδηγηθεί από  δοτούς ηγέτες, αλλά να μπορεί να αναδεικνύει τους διπλανούς του ως ηγέτες του. Τους ομοιοπαθείς, τους ανθρώπους από την ίδια παρέα, από την ίδια οικονομική τάξη. Θα πρέπει να μπορεί να συμμετέχει για να ελέγχει ακόμη και αυτούς, αλλά και να συμμετέχει στο σχεδιασμό αξιοποίησης του πλούτου της περιοχής του, για να αναμένει με αξιώσεις μερτικό από τα όποια κέρδη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s