ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 21/05/14 | ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Μεγέθυνση του φιδιού που θα κάνει μεγαλύτερα αυγά!

Posted: 21/05/2014 in ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΙΟΣ 2014, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Εφιάλτης στο λιμάνι
Το νέο επικίνδυνο κατασκεύασμα των

παρακρατικών εργαστηρίων της διαπλοκής;
a_1

ΕΚΛΟΓΕΣ 25.05 | Του Κ.Ν.Δραγάτη …

ΤΟ 2010 στα στρατηγεία συγκεκριμένων πρεσβειών, εκεί που συνέρχονται συνεργάτες κομμάτων και εκπρόσωποι ΜΜΕ συμφωνήθηκε και εκπονήθηκε το σχέδιο μετασκευής της Χρυσής Αυγής του 1% σε υπό έλεγχο «αποθήκη αγανακτισμένων ψήφων» μέχρι και το 10%. Τα κατάφεραν.
Στη διαδρομή σχεδιαζόταν η νέα μετασκευή του 10% σε «καλή» Χρυσή Αυγή για να γίνει η κυβερνώσα ακροδεξιά, προκειμένου να υποκαταστήσει τον φθίνον υποστύλωμα του Σαμαρά, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. Η ανεξέλεγκτη δράση των οπαδών της ναζιστικής ακροδεξιάς με την κάλυψη της κρατικής και μνημονιακής εξουσίας, παρήγαγε τελικά, το αναμενόμενο «ατυχές γεγονός» που πάντα παρουσιάζεται στην ιστορία για να χαλάει τα σχέδια των εργαστηρίων της παρακρατικής εξουσίας που λειτουργεί στα προτεκτοράτα. Ο Φύσσας δολοφονήθηκε και αμέσως, οι αρχιτέκτονες της ΧΑ έτρεξαν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία που κρατούσαν γι’ αυτήν από τη αρχή, προκειμένου να γυρίσουν τις ψήφους στη ΝΔ, πριν πάνε ανεξέλεγκτα σε αντιμνημονιακούς χώρους. Για να γίνει αυτό εμφανίστηκε…

…ο Σαμαράς ως ο δημοκράτης εκκαθαριστής της ΧΑ. Δεν φαίνεται να πετυχαίνει το εγχείρημα και οι επιπτώσεις θα είναι επικίνδυνες.

ΤΟ ΝΕΟ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ωστόσο, το επικίνδυνο δημιούργημα των βουλευτικών εκλογών του 2012, φαίνεται ότι δεν είναι το τελευταίο πράγμα που θα παρακολουθήσουμε να κατασκευάζεται στα εργαστήρια της διαπλοκής, προκειμένου να κρατηθεί η χώρα υποτελής στους δανειστές και στα ξένα κέντρα αποφάσεων.
Το σύστημα, εκτός από νέα μικρά προϊόντα («ποτάμια», «λίμνες» κλπ) φαίνεται να επιχειρεί τώρα, στις δημοτικές εκλογές α΄ και β΄ γύρου του Μαΐου 2014, να κατασκευάσει  υπό άλλη σύσταση την «κυβερνώσα ακροδεξιά». Με διακομματικούς παράγοντες (ως μανδύες διακομματικής δημοκρατικοφάνειας) που δήθεν συναθροίζονται σε έναν φορέα που ιδρύεται – υποτίθεται – για το καλό της πόλης, κατασκευάζεται ένα ακόμη παράγωγο του καπιταλισμού, ο λεγόμενος κορπορατισμός ή εταιρειοκρατία. 

Το «πείραμα» συντελείται εδώ και λίγο στον Δήμο Πειραιά με την κάλυψη των κομμάτων του μνημονίου, την κάλυψη των ΜΜΕ (ακόμη και εκείνων των ελάχιστων που έχουν και κάποιες αντιμνημονιακές φωνές), την «ευλογία» της εκκλησίας, ακόμη χωρίς την ισχυρή αντίδραση των αντιμνημονιακών κομμάτων, τα οποία είτε αγνοούν τον κίνδυνο, είτε έχουν απορροφημένες τις δυνάμεις τους στο κεντρικό διακύβευμα των ευρωεκλογών.
Ο κορπορατισμός είναι ιστορικά, αρχικό φαινόμενο του φανερού, θεσμοθετημένου φασισμού. Αναπτύχθηκε κατά την περίοδο του μεσοπολέμου και στην Ιταλία πριν την άνοδο του Μουσολίνι την οποία «ευλόγησε» και στη ναζιστική Γερμανία πριν την άνοδο του Χίτλερ του οποίου υπήρξε το σημαντικότερο εργαλείο ανάδειξης.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ | ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κατά τη γνώμη μας, τα πράγματα στην πατρίδα μας είναι κατά πολύ χειρότερα. Το εργαστήριο παρασκευής του παραδείγματος του κορπορατισμού στον Πειραιά, παραλαμβάνει έτοιμη και αγανακτισμένη τη μάζα δυνάμεων του ναζισμού. Την παραλαμβάνει οργανωμένη σε κόμμα. Τους «φουσκωτούς» παράγοντες της άλλωστε τους ξέρει από τις «βρώμικες» δουλειές στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και στο χώρο της νύχτας. Χώρους που ένα τμήμα της ελληνικής εφοπλιστικής επιχειρηματικότητας έχει ως προνομιακούς συνεργάτες για να βγάζει λεφτά παράγοντας συγχρόνως άλυτες και αλυτισμό, δια της εκμετάλλευσης του αθλητισμού και όχι μόνο.

Το κίνητρο, το χρήμα είναι έτυχε να είναι πάρα πολύ, διότι η εποχή του ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου, περιέχει στην ατζέντα την παράδοση όλης της παραλιακής ζώνης. Από το Πέραμα, έως τη Βάρκιζα. Το «φιλέτο» βέβαια είναι ο κεντρικός Πειραιάς.
Αν λοιπόν συγκεκριμένοι εκπρόσωποι εταιρειών που έχουν συστήσει πολιτικό, δημοτικό συνδυασμό, οι οποίοι ήδη βρίσκονται στον χώρο της ναυτιλίας, αλλά και του ποδοσφαίρου που έχει κορυφαία σημασία για τον Πειραιά, κατακτήσουν και τη θεσμική πολιτική ιδιότητα, θα βάλουν στο χέρι με κάθετο τρόπο μία ολόκληρη πόλη.
Αν οι πολίτες επιτρέψουν να γίνει κάτι τέτοιο, σε ένα χρόνο από σήμερα, αλλά για πολλά χρόνια μετά, ο Πειραιάς θα γίνει το Γκόθαμ Σίτι των κόμικς, μόνο που δεν θα υπάρχει μπάτμαν για να το σώσει.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ
Όμως το χειρότερο είναι ότι αυτοί που θα αναλάβουν το Πειραιά, θα έχουν την ευκαιρία με βίαιες μεθόδους και ψεύτικες, να προβάλλουν ως θετικό παράδειγμα την κατάσταση που θα προκύψει. Από τα «λαδωμένα» ΜΜΕ θα εμφανίσουν ότι κάνουν πράγματα στην πόλη με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, Θα ισχυρίζονται ότι το «θαύμα» οφείλεται στην ικανότητα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που λύνει άμεσα τα προβλήματα, όπως στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Τότε, το «παράδειγμα» θα επιχειρηθεί να μεταφερθεί ως επιτυχημένο και στην κεντρική πολιτική.
Έτσι, αν οι πολίτες την προσεχή Κυριακή επιτρέψουν να πετύχει το πείραμα του κορπορατισμού στον Πειραιά, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ανοίγουν το δρόμο ώστε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να κυβερνήσει στη χώρα ένας σκληρός, φασιστικός επιχειρηματικός όμιλος.
Ο «μπερλουσκονισμός» μπροστά σε αυτό που θα ζήσουμε στην Ελλάδα, θα είναι ανάμνηση παραδείσου, απλούστατα, διότι στην Ιταλία το φαινόμενο εξελίχθηκε πριν την κατάρρευση της χώρας και την οργάνωση του ναζισμού σε θεσμοθετημένο κόμμα.

Την προσεχή Κυριακή λοιπόν, η ψυχή μας βρίσκεται με όλες της τις δυνάμεις στην κάλπη των ευρωβουλευτικών εκλογών με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση των αντιμνημονιακών δυνάμεων της δημοκρατίας, αλλά ο νους μας πρέπει να βρίσκεται στην με κάθε τρόπο αποτροπή του ενδεχομένου επιτυχίας του ψηφοδελτίου Μαρινάκη για το Δήμο Πειραιά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s