Τι λένε οι διεθνείς σύμμαχοι των μνημονιών;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ότι με τον Σαμαρά και την πολιτική του,
τα πράγματα θα πηγαίνουν χειρότερα

20140614-134854-49734978.jpg

ΠΟΛΛΟΙ που μας παρακολουθούν θα απορούν πως γίνεται η κυβέρνηση από την μία να μιλά για πρωτογενές πλεόνασμα, λόγω της «επιτυχημένης» οικονομικής πολιτικής της, και από την άλλη να αυξάνονται οι φόροι, να μην αποσύρονται έκτακτα εισπρακτικά μέσα (χαράτσια) τα οποία είχαν νομιμοποιηθεί και από ανώτατες δικαστικές αρχές με την αιτιολογία του κρίσιμου της κατάστασης της χώρας. Είχαν νομιμοποιηθεί όμως, μόνο ως έκτακτα μέτρα, τα οποία θα αποσύρονταν για να μην αλλάξει η όποια εγκυρότητα της δικαστικής αιτιολόγησης, αφού κατά το Σύνταγμα δεν μπορεί το κράτος δικαίου να υπερφορολογεί. Επίσης, ενώ η συγκυβέρνηση μιλά για την επερχόμενη ανάπτυξη, δημοσιεύματα όπως αυτό που παραθέτουμε σε αυτή την ανάρτηση: «Έκθεση ΕΚΤ προβλέπει δημοσιονομικά κενά στην Ελλαδά» , μιλούν για δημοσιονομικά κενά, κάτι που σημαίνει, νέα μέτρα και

…μάλιστα, άμεσα για να αποδώσουν το 2015 και το 2016 και να καλύψουν τα δημοσιονομικά κενά.

Ο ΛΟΓΟΣ λοιπόν που υπάρχει αυτή η αντίφαση δεν είναι άλλος από τον εξής απλό: Η Ευρωπαϊκή πολιτική για την Ελλάδα, όπως έχει αποφασιστεί και εφαρμόζεται έχει ως βάση της: α) την Γερμανική – προτεσταντικού τύπου – τιμωρητική ηθικολογία, β) την ακραία, νεοφιλελεύθερη λογική των οικονομικών κέντρων της και γ) την ευρύτερη πολιτική κατάσταση στον χώρο της Μεσογείου, όπως αυτή καθορίζεται με βάση τις επιδιώξεις των ισχυρών δυτικών κρατών για την γεωστρατηγική και την ενεργειακή στρατηγική.

Αυτά (και κυρίως το (γ) σημαίνουν ότι τα ευρωπαϊκά κέντρα καταδεινάστευσης τα οποία με τις ανακοινώσεις τους απευθύνονται στη διεθνή οικονομική ελίτ με την οποία συνεργάζονται, δεν έχουν πάντα τη δυνατότητα να παρακολουθούν και να υποβοηθούν με ψέματα την Ελληνική συγκυβέρνηση η οποία κάνει το επικοινωνιακό της παιχνίδι στο εσωτερικό της χώρας για να συγκρατήσει την οργή των ψηφοφόρων και έτσι, να παραμείνει στην εξουσία. Η Γερμανική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η τρόικα όσο και να «εκτιμούν» την απίθανη υποταγή των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, στις τακτικές, επίσημες ανακοινώσεις προς το διεθνές οικονομικό σύστημα, δεν μπορούν να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες του Σαμαρά να αποκρυβεί η αλήθεια από τους Έλληνες. Όσο μπορούν τον βοηθούν λέγοντας ψέματα κυρίως σε προφορικές δηλώσεις εκπροσώπων τους, αλλά σχεδόν ποτέ στις επίσημες εκθέσεις τους οι οποίες πρέπει να έχουν κύρος για να αναγνωρίζονται ως αξιόπιστες από τους διεθνείς επενδυτές/κερδοσκόπους.

ΤΩΡΑ, εμείς πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Σαμαράς λέει ψέματα για την κατάσταση του κράτους και το μέλλον της οικονομίας του. Με την ασκούμενη πολιτική καταστροφής μόνο χειρότερα μπορούν να πάνε τα πράγματα. Δεν χρειαζόμαστε την ελληνική αντιπολίτευση για να πεισθούμε. Μας το λένε οι επίσημες εκθέσεις και αναφορές των «συμμάχων» του Σαμαρά. Των θεσμών που τον στηρίζουν για τα συμφέροντα τους από το εξωτερικό. Μας το λένε εκείνοι που τον επέβαλαν στη χώρα.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, είναι ανάγκη το γρηγορότερο να αποβληθούν από την ηγεσία της χώρας Σαμαράς, Βενιζέλος και οι συν αυτοίς. Όχι επειδή το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή το λέει η λογική με βράση τα στοιχεία των διεθνών οικονομικών κέντρων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s