Και οι μασκαράδες του συστήματος


 

tzimeros

 

 

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ κόλπα στον πολιτικό σχεδιασμό είναι ο πολιτικός παρενδυτισμός. Εφαρμόζεται από μαφιόζικα συστήματα διακυβέρνησης και επικοινωνίας τα οποία εμπνέονται από τον γκεμπελισμό.
Ο δικτάτορας Μεταξάς για παράδειγμα, όταν κυνηγούσε κομμουνιστές εφάρμοσε μία πτυχή αυτής της μεθόδου χρηματοδοτώντας την ψεύτικα έκδοση του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ. Έτσι, κάποιοι πολίτες που δεν είχαν άμεση πληροφόρηση για το «κόλπο» διάβαζαν πλαστές ειδήσεις και πλαστές θέσεις του ΚΚΕ από την εν λόγω πλαστή εφημερίδα. Οδηγούνταν σε ψεύτικα συμπεράσματα τα οποία είτε τους απωθούσαν από το κόμμα, είτε τους δημιουργούσαν αίσθημα ηττοπάθειας και αποτροπή συμμετοχής σε ενέργειες εναντίον του φασιστικού καθεστώτος.

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ μας η συγκυβέρνηση και τα χαλκεία που τη στηρίζουν τα οποία αμείβονται με χρήματα από την υπερφορολόγηση, τις κατασχέσεις και τα επιπλέον δάνεια των χρεοκρατών κατακτητών μας, κάνουν τα εξής:

1. Και ψευτοφιλελεύθερα, δήθεν λαϊκά μέσα ενημέρωσης χρηματοδοτούν για να παραπληροφορούν τους πολίτες. Δηλαδή: (1) να παραποιούν τις ειδήσεις, (2) να υποστηρίζουν τη συγκυβέρνηση τη δύσκολη στιγμή ενώ το παίζουν αντικυβερνητικά και άλλα παρόμοια κόλπα.
2. Έχουν ενθαρρύνει και έχουν χρηματοδοτήσει μέσω τρίτων, παλαιά μικρομεσαία «στελέχη» του συστήματος διαπλοκής να ιδρύσουν δήθεν νέα κόμματα. Καταθέτουν δήθεν διαφοροποιημένο λόγο από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση, ενίοτε την κακολογούν δημόσια από συστημικά ΜΜΕ στα οποία βγαίνουν συχνότατα με την έγκριση της συγκυβέρνησης. Παρασύρουν κάποιο κόσμο που αναζητά μετά μανίας νέα πρόσωπα για να εναποθέσει τις ελπίδες του.

Στις δύσκολες στιγμές του, το μνημονιακό σύστημα διατάζει να βγουν αυτοί οι καμουφλαρισμένοι υπηρέτες και να το στηρίξουν με χέρια και με πόδια. Και επειδή τα λεφτά και η δόξα είναι πολλά, οι διάφοροι νεόκοποι «σωτήρες» το κάνουν με πολλή όρεξη και κέφι.

Παρακολουθήστε την ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το κόμμα του τεράστιου νεοεπαναστάτη Τζήμερου.
Στην ουσία, με διάφορα φληναφήματα, ιδεολογήματα και εξυπνάδες, ζητά τα ίδια ακριβώς που επιδιώκει και η συγκυβέρνηση του μνημονίου ο Μητσοτάκης στο ζήτημα της «αντιαξιολόγησης» ή «απολυσιολόγησης» που με το ζόρι γουστάρουν να εφαρμόσουν υπονομεύοντας δόλια τους εργαζόμενους, εκτελώντας διαταγές της τρόικας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση Τζήμερου:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ (ΜΑΛΑΚΙΑΣ) ΞΑΝΑ
«Η διάγνωση είναι σωστή: το πολιτικό σύστημα με πρωταγωνιστές ΠΑΣΟΚ & ΝΔ έφτιαξε ένα Δημόσιο όπου η έννοια της αξιοκρατίας είναι παντελώς άγνωστη και οι νόμοι εφαρμόζονται κατά το δοκούν.
Η θεραπεία είναι εντελώς λάθος: την ανομία την καταπολεμάς με νομιμότητα, όχι με περισσότερη ανομία. Κι αν ο νόμος για την αξιολόγηση έχει ελαττώματα φτιάξε έναν καλύτερο και φρόντισε να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο για να εφαρμοστεί. Στο πρόσφατο Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής, η κ. Δούρου επέλεξε την «λύση» της περισσότερης ανομίας και κήρυξε την επανάσταση στο Ελληνικό κράτος δηλώνοντας ότι δεν θα εφαρμόσει τον νόμο για την αξιολόγηση των υπαλλήλων της Περιφέρειας. Έδωσε μάλιστα εντολή στους υφισταμένους της διοικητικούς διευθυντές να παρανομήσουν, μη αποστέλλοντας τα σχετικά έγγραφα στο Υπουργείο.
Για όποιον δεν το κατάλαβε: η Αττική έχει από χθες τη δική της νομοθεσία. Νόμος είναι ό,τι “γουστάρει” η νέα Περιφερειάρχις.
Μόνο που όλοι οι άλλοι θα έχουν δίλημμα: αν συμμορφωθούν με την εντολή της θα διωχθούν υπηρεσιακά από το προϊστάμενο Υπουργείο. Αν την παρακούσουν, θα διωχθούν υπηρεσιακά από την ίδια.
Έτσι, με το “καλημέρα” ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πώς αντιλαμβάνεται τη Διοίκηση. Αναμενόμενο. Όταν η μοναδική διοικητική εμπειρία του αρχηγού είναι οι καταλήψεις, κάπου πρέπει αυτή η πολύτιμη τεχνογνωσία να αξιοποιηθεί.
Όμως η Περιφέρεια δεν προσφέρεται για ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής. Ο φορολογούμενος πολίτης ψήφισε τις Αρχές της Περιφέρειας για να λύσουν τα προβλήματά της και όχι για να καταλύσουν το κράτος. Άλλωστε επανάσταση με τα λεφτά του εχθρού σου δεν γίνεται. 4275 ευρώ πληρώνει κάθε μήνα ο Έλληνας φορολογούμενος στην επικεφαλής της Περιφέρειας και περιμένει να δει σε ποιες υπηρεσίες αντιστοιχούν.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Η θεσμική ανομία πρέπει κάποτε να τελειώσει σ’ αυτή τη χώρα. Και η περιφρόνηση των θεσμών ειδικά από όσους εξελέγησαν ως εγγυητές τους πρέπει να αντιμετωπισθεί όπως ο νόμος ορίζει».

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ …
Υ.Γ: Κάποιος πρέπει να μιλήσει στους «Τζήμερους» για το Σύνταγμα. Οι πολίτες, οι αξιωματούχοι και πόσο μάλλον οι αιρετοί δεν οφείλουν νομιμοφροσύνη σε νόμους που στρέφονται εναντίον του Συντάγματος και των δικαιωμάτων των πολιτών. Τουναντίον, είναι υποχρεωμένοι στην υπεράσπιση τους από τέτοιος παράνομους νόμους.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s