ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Του Κ.Ν.Δραγάτη 21|09|16

eliniko

Άραγε ποιος από τους εν λόγω δημάρχους έχει πρόταση και έτοιμο σχέδιο για την «αξιοποίηση» της παραλιακής έκτασης που δήθεν τους παραχωρείται (1)*, χωρίς να την παραχωρήσουν – με τη σειρά τους – σε ιδιώτη, ο οποίος θα την εκμεταλλεύεται με αντίτιμο στην πρόσβαση για τους πολίτες;

Βεβαίως, όπως και ο Λάτσης στο “Ελληνικό”, θα αφήσουν ελεύθερη την πρόσβαση σε ορισμένα τμήματα των παραλιών τις οποίες θα παραχωρήσουν στους ιδιώτες, προκειμένου να δικαιολογείται η λειτουργία της “δημοκρατίας” στη χώρα.
Δηλαδή η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη εκεί που θα πρέπει οι πελάτες/πολίτες να περάσουν για να αγοράσουν υπηρεσίες και προϊόντα.


«ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ» ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Όπως στο MALL. Ο Λάτσης πήρε παράνομα υψηλό συντελεστή δόμησης, σε οικόπεδο που δεν είχε και δεν θα μπορούσε να βρει ποτέ χωρίς την αρωγή του οικείου δήμου και της κυβέρνησης, έχτισε, ενοικίασε και τώρα η πρόσβαση σε αυτό για τους πολίτες είναι ελεύθερη, διότι απλώς, τα μαγαζιά από τα οποία παίρνει τα ενοίκια χρειάζονται πελάτες/θύματα για να μπορούν να μισθώνουν τα μαγαζιά από τα οποία παίρνει τα παχυλά ενοίκια ο Λάτσης.

Μάλιστα, αυτή την περίοδο στη Βουλή συζητείται νομοσχέδιο που θα τακτοποιήσει με τον κατάλληλο «αριστερό» τρόπο τις παρανομίες Λάτση παρά του ότι μέρος τους έχει διαπιστωθεί και με δικαστική απόφαση του ΣτΕ.
Ο παρεύγλωττος και παρευειδής δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ σιωπά εκκωφαντικά.

Όμως αυτό το σκανδαλώδες προνόμιο ανάπτυξης αστικών εμπορικών ακινήτων από τον Λάτση με ληστρική εκμετάλλευση αξιών του δημοσίου, δεν το είχε, δεν το έχει και δεν θα το έχει ποτέ ο μικρομεσαίος κάτοχος ακινήτου ή ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας/καταστηματάρχης.
Αυτός πληρώνει μόνο την οικονομική κρίση, φόρους και υπάγεται στις κατασχέσεις, όποτε ξεθαρρεύει και ζητά ένα δάνειο για να επεκτείνει την επιχείρησή του.
Αντίθετα με τον μεγαλοαστό επιχειρηματία, ο οποίος – όταν πλήττεται από την κρίση ή την χρησιμοποιεί για να πακτώσει κεφάλαια στο εξωτερικό – δημιουργούνται από τις κυβερνήσεις, ακόμη και αν αυτοαποκαλούνται “αριστερές”, ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις για να διασωθούν. Να μην πειραχτεί ο πλούτος τους. Όπως ακριβώς έγινε με την περίπτωση του Μαρινόπουλου.

Βεβαίως, η “αριστερή” κυβέρνηση αν ερωτηθεί, θα πει ότι την ειδική νομοθεσία την δημιούργησε, όχι για να διασώσει τον αστό και τις συμμετέχουσες τράπεζες στο κόλπο του, αλλά για να “σώσει” τάχα τις θέσεις εργασίας…

Αυτά είναι ψέματα βέβαια! Διότι αν ενδιαφερόταν για τις θέσεις εργασίας στον Μαρινόπουλο και στις δεκάδες εταιρείες στις οποίες χρωστούσε ο Μαρινόπουλος, τότε θα εξασφάλιζε τη συμφωνία για μία κοινοπραξία των εργαζομένων στον Μαρινόπουλο και όχι για τον ίδιο τον Μαρινόπουλο και τους τραπεζίτες του.

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΙΑ ΤΑ MALL
KAI OXI ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Για να ολοκληρώσουμε, όπως ξεκινήσαμε, οι δήμαρχοι που συμφώνησαν χαρούμενοι για την “παραχώρηση” εκείνου που ανήκει στους δήμους τους, για το θεαθήναι, την περίοδο που επικυρώνεται στη Βουλή το σκάνδαλο του παρακείμενου “Ελληνικού”, είναι γραναζάκια του μεγάλου γραναζιού, της κυβέρνησης. Όλοι μαζί εργάζονται και συνεργάζονται για τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των παραφυάδων της.

Έτσι, κάθε φορά που οι μικρομεσαίοι καταστηματάρχες στους αντίστοιχους παραλιακούς δήμους θα αναρωτιόνται γιατί η πελατεία τους δεν τους φθάνει για να βγάλουν τα χρήματα που χρειάζονται για να πληρώσουν την υπερφορολόγηση που τους επιβάλλεται, να θυμούνται ότι οι δήμαρχοι που εξέλεξαν στις πόλεις τους, είχαν συναινέσει στην δημιουργία ενός τεράστιου παραλιακού MALL του Λάτση, που τους πήρε όλη τη δουλειά.

———————————————————————-

*1. δεν μπορεί το Κράτος να “παραχωρεί” πανηγυρικά εκείνη την έκταση που περιέχεται στα διοικητικά όρια ενός Δήμου, διότι απλώς, έπρεπε πάντα να του ανήκει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s