ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ «ΓΝΩΣΗ» Η’ ΣΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ;

Posted: 14/03/2017 in ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετικέτες: , , , ,
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Κ.Ν.Δραγάτη… 13.03.17

diam1-thumb-large

 
 
Η κα Διαμαντοπούλου ζητά τη «γνώση» στο όνομα της εναντίωσης της στην «αντι-ευρω-ενωσιακή σπέκουλα» όπως μας ενημερώνει το άρθρο της «μένουμε Ευρώπη, ακόμη και με τη συνεργασία του σοβαρού φασισμού»… ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ*
Εδώ υπάρχουν δύο εκδοχές:

 
1) είτε τα λεφτά που βγάζει η κα Διαμαντοπούλου για να υπάρχει στη δημοσιότητα χωρίς να εκπροσωπεί εδώ και δύο χρόνια απολύτως τίποτε, είναι αρκετά, για να μην διστάζει να λέει και να γράφει ανοησίες…
 
2) είτε τα «γράμματα» που έμαθε τόσα χρόνια – πολλά εξ αυτών με χρήματα του ελληνικού και του ευρωπαϊκού δημοσίου – δεν είναι αρκετά για να καταλάβει ότι η γνώση δεν είναι κάτι που διαθέτουν μόνο στην Ευρώπη μερικές δεκάδες τεχνοκράτες και μη εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο «κολλέγιο» των επιτρόπων.
 
Το «σενάριο» που ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα με επιστολή της προς την κομισιόν η κα Διαμαντοπούλου δεν είναι η μόνη και αποκλειστική «γνώση» χωρίς την οποία οι Ελληνες πολίτες δεν θα μπορούσαν να αποφασίσουν για το μέλλον τους.
 
Πόσο μάλλον,
– που πρόκειται για ενδεχομενική εκδοχή, δηλαδή υπάρχει μόνο στα χαρτιά,
– που μελετήθηκε από τεχνοκράτες που δεν ζουν στην Ελλάδα, κατόπιν πολιτικής εντολής από εκείνους που δηλωμένα με λόγια και με «θανατηφόρες» πράξεις δεν επιθυμούσαν να βγει η χώρα μας από το ευρώ και την Ευρώπη μ-ε  τ-ί-π-ο-τ-α!
 

Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ;
 
Η ανθρωπότητα ανά τους αιώνες, ακόμη και οι εκπρόσωποι των συμφερόντων της αστικής τάξης μετά τον β’ παγκόσμιο πόλεμο, στηρίχτηκαν στην εμπειρική γνώση για να πάρουν μεγάλες αποφάσεις για τα συμφέροντα τους.
 
Για παράδειγμα, οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών αποφάσισαν την ίδρυση της ευρωπαϊκής ένωσης για να «προστατεύσουν την ειρήνη στην Ευρώπη», όπως λέγεται στις ιστοσελίδες της ίδιας της Ε.Ε.
 
Παρότι γνωρίζουμε πια ότι η ίδρυση της οικονομικής ένωσης ευρωπαϊκών χωρών για την προστασία των αστικών συμφερόντων αποφασίστηκε μετά το τέλος του β’ π.π. για να δημιουργηθεί ανάχωμα στο ενδεχόμενο επέκτασης του κομμουνισμού προς τα δυτικά, ωστόσο, δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε ότι η εμπειρία της ζωής από τις ανεξέλεγκτες (σ.σ.: και από την αστική τάξη) ταραχές τις πρώτες πέντε δεκαετίες του 20ου αιώνα ήταν αυτή που αποτέλεσε την αιτία για πολλές αποφάσεις, ακόμη και για τη σύσταση της ίδιας της Ε.Ε., και όχι οι σχεδιασμοί σε γραφεία τεχνοκρατών.
 

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ – ΓΝΩΣΗ
ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΑ ΞΕΧΑΣΕ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
 
Τα τελευταία 8 χρόνια οι πολίτες της χώρας μας και όσοι ανά τον κόσμο παρακολουθούν την ευρωπαϊκή κρίση, ως ακόμη μία καπιταλιστική κρίση, γνωρίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας έχει πληγεί και σε μέρος της που καθημερινά μεγαλώνει, έχει καταστραφεί, από την συμμετοχή στο ευρώ και στο πλέγμα οικονομικών συσχετισμών του οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
 
Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εισέλθει σε κρίση με αιτία την ίδια τη δομή της.
– Αυτή τη δομή με την οποία έχει κάνει τη διαδρομή από ιδρύσεως της μέχρι σήμερα.
– Τη δομή της την οποία σφυρηλάτησαν και συνεχίζουν να σφυρηλατούν τα οικονομικά συμφέροντα της αστικής τάξης κάθε χώρας μέλους της και η ευρωαντλαντική γεωστρατηγική.
– Τη δομή της που έχει ως βασικό εργαλείο το ευρώ και το πλέγμα νόμων και θεσμών που το συνδέουν με τα θεμελιακά συστατικά της ίδιας της Ε.Ε. και των σκοπών των εμπνευστών της και της τάξης τους.
 
Αυτή την επιβεβαιωμένη γνώση την αγνόησε η κα Διαμαντοπούλου, αναζητώντας ένα τεύχος που συνέταξαν με ποσοτικά στοιχεία κάποιοι σε ένα γραφείο στις Βρυξέλλες, το οποίο αναζήτησε εγγράφως ως την «κρίσιμη» γνώση.
 
Ασφαλώς, η κα Διαμαντοπούλου μας κοροϊδεύει, και μάλιστα σε συνεργασία με τον πρώην συνάδελφο της Μοσχοβισί και τον Γιούνκερ, σε έναν κατασκευασμένο διάλογο μεταξύ τους, με τον οποίο κατασκευάζουν – για άλλη μία φορά – άλλο ένα κούφιο τοτέμ φόβου εναντίον των Ελλήνων πολιτών.
 
Είναι ξεκάθαρο ότι μέχρι να κάψουν τελείως την χώρα (εκπτώχευση πολιτών και Κράτους σε συνδυασμό με εκποίηση υποδομών), θα πουν, θα γράψουν και θα κάνουν τα πάντα για να μην αποχωρήσουμε από τη φυλακή τους, το «εργοστάσιο» καταστροφής μας.
 
———————————
Υ.Γ.: Αν η κατασκευασμένη υπόθεση δεν είναι σπέκουλα, τότε τι είναι σπέκουλα;

———————————

*= Δημοσίευμα εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»  («κλικ» στο link) 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s