ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ ΨΗΦΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΗΠΕΙΡΟΥΣ

Posted: 14/03/2017 in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΗΠΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Του Κ.Ν.Δραγάτη…14.03.17


934936-world_migration_680_438136_160BF2

(Μεταναστευτικές κινήσεις με στοιχεία του 2010*)

ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ και την υποστήριξη των ακραίων συντηριτικών (σ.σ: το κοινό του tea party) στο εσωτερικό των Η.Π.Α. στο πλαίσιο ανταγωνισμού εντός της βορρειοαμερικανικής αστικής τάξης
ή…
τον έλεγχο των ανεξέλεγκτων γεννήσεων με σκοπό την αυτοπροστασία από τους ανταγωνισμούς που προκαλεί η μετανάστευση εντός του συστήματος εξουσίας της αστικής τάξης στην Ευρώπη;

Πρόκειται για κλασική περίπτωση ενδοκαπιταλιστικής σύγκρουσης, σε παγκασμιοποιημένο επίπεδο, συμφερόντων με αντίφαση μεταξύ των επιδιώξεων του ίδιου κοινού, της ίδιας τάξης σε δύο διαφορετικές περιοχές του πλανήτη.

ΕΡΩΤΗΣΗ (δική μας): Το ενδεχόμενο να αφήσουν “ακηδεμόνευτες” οι ιμπεριαλιστικές χώρες του δυτικού και ασιατικού καπιταλιστικού τύπου, τις χώρες προέλευσης των μεταναστών για να αξιοποιήσουν τον πλούτο τους, να μορφωθούν και να ελέγξουν τον χώρο της χώρας τους ώστε να τους χωρά όλους, υπάρχει;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι, όσο η συσσώρευση πλούτου στο πλαίσιο του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού και ο καταμερισμός εργασίας, όπως τον διαμορφώνει, συνεχίζουν να υπάρχουν.

Παραθέτουμε το κείμενο ενημέρωσης που δημοσιοποίησε το αθηναϊκό γραφείο ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Ενημέρωσης (14/3) για τη συζήτηση που θα γίνει σήμερα στο Ε.Κ.:

—————————————————————————————

“Συζήτηση για τον «κανόνα ολικής φίμωσης» των ΗΠΑ κατά των αμβλώσεων – σήμερα 4 μ.μ. (ώρα Ελλάδος)

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν σήμερα με τον Επίτροπο αρμόδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια, Χρήστο Στυλιανίδη, την επαναφορά του «κανόνα ολικής φίμωσης» από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, βάσει του οποίου οι διεθνείς ΜΚΟ που λαμβάνουν χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ θα πρέπει να πιστοποιούν ότι δεν εκτελούν ή προωθούν ενεργά τις αμβλώσεις. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 3 μμ (ώρα Γαλλίας).

Το εκτελεστικό διάταγμα για την «Πολιτική της Πόλης του Μεξικό», όπως είναι αλλιώς γνωστός ο «κανόνας ολικής φίμωσης» υπεγράφη από τον Ντόναλντ Τραμπ στις 23 Ιανουαρίου 2017 και απαγορεύει στις διεθνείς ΜΚΟ που λαμβάνουν χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ να παρέχουν υπηρεσίες αμβλώσεων ή να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις αμβλώσεις.

Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη πηγή χρηματοδότησης των διεθνών προσπαθειών παροχής βοήθειας στον τομέα της υγείας, παρέχοντας σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω του Οργανισμού των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID).

Σε συνέχεια της απόφασης του Προέδρου των ΗΠΑ, η Ολλανδή υπουργός εμπορίου και ανάπτυξης, Lilianne Ploumen, ανέλαβε πρωτοβουλία για το σχηματισμό μιας διεθνούς συμμαχίας και ενός ταμείου για τη στήριξη των υπηρεσιών οικογενειακού προγραμματισμού. Περισσότερες από 59 χώρες συμμετείχαν σε έκτακτο συνέδριο στις 3 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, το οποίο διοργάνωσε η Ολλανδία σε συνεργασία με το Βέλγιο, τη Σουηδία και τη Δανία. Το συνέδριο συγκέντρωσε 180 εκατ. ευρώ για την εν λόγω πρωτοβουλία”.

———————————————————————————
*= ΠΗΓΗ: http://www.iom.int/world-migration,
ΠΗΓΗ: http://www.un.org/en/development/desa/population/migration/data/estimates2/estimates15.shtml)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s