Πράξη προσβολής «εδάφους» του πυρήνα της δημοκρατίας

Posted: 19/10/2020 in ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ
Ετικέτες: , , , , ,

■■■■■■■■■■■■■■■■
19.10.20


▪︎ Η κράτηση 14χρονων στη ΓΑΔΑ είναι επίδειξη βίας και συχρόνως προειδοποίηση στη γενιά που έρχεται, επειδή έχει προϋποθέσεις να ξεπλύνει την αποτυχία μας και να καταστρέψει την βρώμικη εξουσία. ▪︎ Είναι ωμός χρυσαυγήτικος τραμπουκισμός εγκληματικού χαρακτήρα, κατηγορίας νταβατζή, που σε εκβιάζει ασκώντας βία και απειλή στα παιδιά σου για να φοβίσει και αυτά και εσένα.

▪︎ Ιδίως υπό τις συνθήκες και στην χρονική στιγμή που επιτελείται, αποτελεί πρωτοφανή επαίσχυντη πολιτική πράξη που δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολίτευση, διότι είναι οργανωμένη από την Κυβέρνηση, την Εισαγγελία και την Αστυνομία. Ο φόνος Γρηγορόπουλου δεν ήταν προ-οργανωμένος, ήταν απότοκος.

▪︎ Απαιτείται άμεση αντίδραση από την κοινωνία και τα πολιτικά κόμματα. Αλλιώς, σύντομα η κατάσταση θα πάρει θλιβερές διαστάσεις.

▪︎ Η αποπομπή του Χρυσοχοΐδη και των στελεχών της αστυνομίας και της εισαγγελίας που ενεπλάκησαν, είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει.

▪︎ Ένα πρόγραμμα εκδημοκρατισμού των δικαστικών – ειδικά των νέων δικαστών, και αστυνομικών αρχών (και όχι μόνο) είναι απολύτως επείγον, αλλά δεν μπορεί στα σοβαρά να το ζητά κανείς από την παρούσα Κυβέρνηση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s