■■■■■■■■■■■■■■■■■■
17.11.20

Αυτά τα θεία λόγια που ακούγονται στο επισυναπτόμενο μουσικό αρχείο «δέθηκαν» με την αρμόζουσα θεϊκή μουσική το 1972 με την έμπνευση και την επιμέλεια του Μάνου Χατζιδάκι στις Η.Π.Α που ζούσε τότε για να μην έχει σχέση με τη Χούντα.

▪︎ Λέω λοιπόν ότι αυτό το επίπεδο μελοποιημένης ποίησης αποτελεί παιδεία προπαρασκευής επαναστάτη/-τριας. Όταν αφεθεί κάποιος/-α στο να ακούσει τα λόγια και να «διαβάσει» τι του/της λένε οι νότες τους, μυείται σε αισθητική και ελευθερία που δεν του/της επιτρέπουν να δεχθεί να ζει με «γύψους», «ερπύστριες» και φασισμό…

▪︎ Ισχυρίζομαι ότι, ενώ εμείς ζούμε στον καναπέ με παρωπίδες και αποκλειστικά – μονόχνοτα – συντονισμένοι στην συχνότητα των τηλεοπτικών καναλιών (με εξαιρέσεις τύπου χαραμάδας σ’ αυτά), νέοι άνθρωποι, όπως οι Καραμουρατίδης, Ευαγγελάτος και Μποφίλιου, μαζί με παλαιότερους που ακόμη «αναπνέουν», αλλά και πολυάριθμους – άπιαστους – νεότερους/-ες (δημιουργούς και ερμηνευτές), διαπαιδαγωγούν τα «Πολυτεχνεία» της γενιάς μας που έρχονται…

▪︎ Δεν γράφω για να επαναπαυθούμε, διότι δεν θα σωθούμε με τη δουλειά των άλλων και δη των δημιουργών των τεχνών. Είναι κάτι που λειτουργεί, όπως στους χριστιανούς ο Χριστός: δεν σε σώζει, αν δεν επανασυντονιστείς με τον λόγο, τον ήχο και την αισθητική Του.

▪︎ Άπιαστοι ερμηνευτές

Ο τραγουδιστής του «Μεγάλου Ερωτικού», Γρηγόρης Ψαριανός, έφυγε σήμερα (17/11) από τον κόσμο μας. Τον ευχαριστούμε πολύ για την άπιαστη συμμετοχή του στην αισθητική.

Η άπιαστη τραγουδίστρια με την οποία είχαν ερμηνεύσει την συλλογή ήταν η Φλέρυ Νταντωνάκη που είχε φύγει στις 11/05/98.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s