ΛΥΣΑΞΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΝΤΕΛ

Posted: 05/12/2016 in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετικέτες: , , , , ,

Επικαιρότητα | Του Κ.Ν.Δραγάτη … 30|11|16

fintel-2

Παγκοσμίως, αλλά κυρίως σε χώρες όπου είναι οξυμένη η ανάγκη της αστικής τάξης για μετσχηματισμούς προς όφελος της στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης (βλέπε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία κλπ) γίνεται μία ενορχηστρωμένη καμπάνια για την προσβολή της αξίας του Φιντέλ Κάστρο ως ηγέτη και της επανάστασης στην οποία ηγήθηκε ως προτύπου στρατηγικής επιλογής για την πολιτική.

Όσα δεν κατάφεραν να κάνουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τα διευθυντήρια των διεθνών και εθνικών αστικών συμφερόντων, όσο ο Κάστρο ζούσε, προσπαθούν να το επιτύχουν, τώρα, που ο Κάστρο πέθανε. Αυτή η προσπάθεια δεν γίνεται τυχαία.
Γίνεται επειδή η νίκη που κατήγαγε ο Κάστρο με την ζωή του, με τους συντρόφους του, αλλά κυρίως με την συντριπτική πλειοψηφία του λαού του, με το θάνατο του περνά από την ύπαρξη, στην αθανασία του ηρωισμού. Γίνεται απρόσβλητη, διότι περνά στη σφαίρα του μύθου.


Οι αναλυτές και οι ιστορικοί που εργάζονται για τα κέντρα της αντίδρασης, της καταπίεσης, των κερδών από την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο σε όλο τον κόσμο, γνωρίζουν ετούτη την μετάβαση. Ακριβώς, γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθούν να κάνουν κάθε τι για να αμαυρώσουν το σύμβολο “Φιντέλ” χρησιμοποιώντας κάθε ψέμα που μπορούν να κατασκευάσουν ή έχουν κατασκευάσει τα προηγούμενα χρόνια, για να πλήξουν το κύρος του πρωταγωνιστή μίας ολόκληρης υπόθεσης.
Μίας υπόθεσης που δημιούργησε πολύ θετικό παγκόσμιο όφελος, μεγάλα, αναμφισβήτητα οφέλη για τον κουβανικό λαό. Μίας υπόθεσης κομμουνιστικής ολοκλήρωσης που ασφαλώς, ήταν ατελής, είχε δηλαδή μειονεκτήματα και δυσλειτουργίες. Μίας υπόθεσης όμως, που ακόμη εξελίσσεται, υπάρχει και βηματίζει γράφοντας ιστορία με ευκαιρίες για θετικότερη, βελτιωμένη πορεία.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εδώ στην Ελλάδα, δεν είναι τυχαίο ότι εκείνοι που υποστήριξαν και υποστηρίζουν τα μνημόνια, οι ίδιοι καραγκιόζηδες του συστήματος και οι “οργανισμοί” που τους πληρώνουν, είναι αυτοί που λένε ό,τι μπούρδα έχει ειπωθεί διαχρονικά για τον Κάστρο και την ζωή του (σ.σ: τα οποία έχουν διαψευσθεί ακόμη και από την CIA και εν γένει το Κράτος των ΗΠΑ).
Εκπρόσωποι κομμάτων αστικών συμφερόντων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμια, Λεβέντες, Τζήμεροι κλπ, “δημοσιογράφοι” τύπου Μανδραβέλη, Προτοσάλτε, Μπογδάνου (ΣΚΑΪ), Παναγόπουλου (
π.MEGA) κλπ, εκπρόσωποι τραπεζικών συμφερόντων, δήθεν επιστήμονες οικονομολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίων κλπ… όλοι αυτοί, αρθρογραφούν και μιλούν από ραδιόφωνα και τηλεοράσεις τις τελευταίες 10 ημέρες για να πουν ότι ο Κάστρο ήταν ανήθικος και ότι το πολίτευμα στο οποίο ηγείτο ήταν δικτατορία!!!

Ο Φιντέλ Κάστρο ωστόσο, δεν γίνεται να ηττηθεί πια. Πόσο μάλλον, από τον σκουπιδοπόλεμο των έσχατων.
Έχει διαλύσει οριστικά το σύστημα – στην μεταξύ τους διαμάχη – απλούστατα διότι πια δεν “πιάνεται”.
Αφού ένας ολόκληρος παγκόσμιος καπιταλισμός δεν κατάφερε να τον διαλύσει πρώτος, να τον δείξει μέσα στην χλιδή, να “αποκαλύψει” ότι παίρνει ναρκωτικά, ότι έχει τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία… αφού δεν μπόρεσε να δείξει εικόνες παιδιών που πεινάνε απλώνοντας το χέρι στους δρόμους της Κούβας, τώρα, είναι αργά, ακόμη και αν νικηθεί η σημερινή Κούβα.
Απλούστατα, διότι κάθε κυνηγημένος και καταπιεσμένος στον κόσμο θα έχει να θυμάται, να ελπίζει ό,τι μπορεί να νικήσει το σύστημα, αν δουλέψει για τον σκοπό αυτό εντατικά, εκτατικά και καθολικά, όπως το πέτυχε καθολικά ο Κάστρο, οι σύντροφοι του και κυρίως, ο περήφανος και αξιοπρεπής λαός της Κούβας που τους ακολούθησε.-

Σχολιάστε