Μπράβο Γιώργος!

Posted: 07/11/2011 in ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετικέτες: , ,

sam_gap

Η μπαρούφα του «δημοψηφίσματος» που διατυπώθηκε κατόπιν εορτής από τον ΓΑΠ γιατί ουδέποτε δεν είχε σκοπό να το κάνει, δημιούργησε την ευκαιρία – πρόσχημα που ήθελε το «σύστημα» εντός της χώρας και εκτός της αυτής, να φτιάξει μαζί με τους πολιτικούς της αρεσκείας του το «μαγαζί» των ονείρων του στην κυβέρνηση του τόπου.

Ο ίδιος ο Παπανδρέου τώρα θα αρχίσει να φτιάχνει για τον εαυτό του τον αστικό μύθο ότι δήθεν τον «έφαγαν» τα συμφέροντα διότι ήθελε να δώσει τον λόγο στον λαό (βλέπε: δημοψήφισμα) σαν γνήσιος δημοκράτης από οικογένεια με παραδόσεις κλπ, κλπ. Η αλήθεια είναι ότι υπηρέτησε κατά απόλυτο τρόπο το «σύστημα» της εγχώριας και εξωχώριας διαπλοκής. Ξεπούλησε τις ελπίδες και τα όνειρα των πολιτών του δημοκρατικού κέντρου που «ακούμπησαν» επάνω του, τόσο, όταν τον υποστήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές κατά του Ευ.Βενιζέλου ο οποίος είναι από χρόνια συμβολικός και ουσιαστικός εκπρόσωπος του «συστήματος», όσο και αργότερα, όταν τον υποστήριξαν κατά της φαυλοκρατίας που διεύθυνε ο Κ. Καραμανλής, ενώ η χώρα κατέρρεε…

Εμείς εκτιμούμε ότι σύντομα, το «σύστημα» θα του κάνει δώρο (για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε σε αυτό) μία θεσούλα για διεθνή καριέρα, έτσι για να μην τον «καταπιεί» με μιας η ιστορία ως ανάξιο. Δεν αγωνιά όμως γι’ αυτά ο Παπανδρέου. Ξέρει ότι θα έρθουν από μόνα τους τα δώρα. Η μεγαλύτερη αγωνία του ήταν να πρέπει να κυβερνήσει μόνος και να πέσει από την λαϊκή αγανάκτηση.

Η ΝΔ του Σαμαρά

Ο Αντ. Σαμαράς κατάπιε αμάσητα τα όσα έλεγε κατά της μνημονιακής πολιτικής διότι δεν είχε προετοιμάσει τον εαυτό του και το κόμμα για να δεχτεί τις φοβερές πιέσεις που του άσκησαν οι ντόπιοι και αλλοεθνείς «νταβατζίδες» τις τελευταίες ημέρες. Αν δεν συμφωνούσε στην συγκυβέρνηση, θα έχανε ένα μεγάλο κομμάτι του κόμματος του που είναι αγορασμένο από χρόνια με leasing από το «σύστημα». Προτίμησε ένα πιο σίγουρο δρόμο προς την εξουσία (ποια εξουσία;) παρά τη συμπαράταξη με τα συμφέροντα του λαού.

Η συγκυβέρνηση

Υπάρχει συγκεκριμένη λίστα βουλευτών της ΝΔ και υπουργών του ΠΑΣΟΚ, μέσα από την οποία σήμερα οι παράγοντες των δύο κομμάτων θα αποφασίσουν τα πρόσωπα της συγκυβέρνησης. Δηλαδή, κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν θα μπορούν να επιλέξουν τα δύο κόμματα, που δεν θα βρίσκεται σε αυτές τις λίστες που έχουν φτιαχτεί από τα εγχώρια και διεθνή κέντρα παραπολιτικής από καιρό. Πρόκειται για πρόσωπα που έχουν δώσει εξετάσεις στα Ευρωπαϊκά κέντρα αγορών, που έχουν δώσει εξετάσεις στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών, των κατασκευαστικών εταιρειών, των ιδιοκτητών συγκεκριμένων ΜΜΕ της χώρας.

Θα χρησιμοποιηθούν και τεχνοκράτες, μόνο και μόνο για να βάλουν αυτοί τις «δύσκολες» υπογραφές, μόνο και μόνο για να βρίσκονται αυτοί στα «δύσκολα» τηλεοπτικά πλάνα. Μιλάμε για τις τραγικές συμφωνίες που θα υπογραφούν το αμέσως επόμενο διάστημα και που θα δεσμεύουν τους πολίτες της χώρας «χειροπόδαρα» για εξαθλίωση και εθνική αναξιοπρέπεια.

Το πολιτικό σύστημα δεν θέλει να βρίσκεται σε αυτές τις θέσεις. Γι’ αυτό οδηγηθήκαμε στην συγκυβέρνηση. Για να μπορούν να επιβιώσουν τα πολιτικά τζάκια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οι δορυφόροι τους από τα δήθεν αριστερά και τα δεξιά, νομίζοντας ότι – μετά τις υπογραφές – θα μπορέσουν να επιστρέψουν ως διαχειριστές της Ελλάδας, χωρίς να βαρύνονται με ευθύνες.

Οι ημέρες που πέρασαν

Πέρασαν ημέρες που παίχτηκε άλλο ένα θέατρο. Από τη μία ψευδοδιλλήματα, από την άλλη, δήθεν διαφωνίες, τραγικοποίηση από τα ΜΜΕ του «συστήματος» ότι δήθεν από αυτά που γίνονταν κινδύνευε το μέλλον της χώρας, η οποία δήθεν «σώθηκε» στο παρά πέντε από τη «συμφωνία ευθύνης» των Παπανδρέου και Σαμαρά.

Ευτυχώς, το μέλλον της χώρας δεν κρίνεται από τη συμφωνία Σαμαρά – Παπανδρέου. Συγνώμη κιόλας, αλλά «χεστήκαμε!. Μήπως δεν ξέραμε ότι υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα;

Οι πολίτες
των οποίων τη συνείδηση προσπάθησαν να επηρεάσουν όλοι αυτοί το τελευταίο τριήμερο αναδεικνύοντας την τραγωδία – φαρσοκωμωδία της συγκυβέρνησης σε πανελλαδική τηλεοπτική κάλυψη, για να μας επιβάλουν να της δώσουμε προσοχή, ευτυχώς γνωρίζουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ότι όλα αυτά είναι απλές μπούρδες. Σε όποια παρέα και αν βρέθηκα το τελευταίο Σαββατοκύριακό, κανένας συμπολίτης μου δεν βρέθηκε να έχει συγκινηθεί από το μελόδραμα Παπανδρέου – Σαμαρά – και κάποιων δημοσιογράφων. Το «μελόδραμα» δεν ενδιέφερε κανέναν. Όσοι μιλούσαν για τις τηλεοπτικές πολιτικές εξελίξεις, μιλούσαν απαξιωτικά γι’ αυτές. Το μέλλον της χώρας και της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της κρίνεται τώρα. Τώρα, που το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα αναγκάστηκε να «ξεβρακωθεί».

Το ουσιαστικό δίλλημα

Από τη μία πλευρά έχουν συμπαραταχθεί για να συγκυβερνήσουν αυτοί που ευθύνονται για την ξεφτήλα της χώρας υπό τις εντολές των διεθνών αγορών, και από την άλλη βρίσκεται το κομμάτι του πολιτικού κόσμου που δεν συμφωνεί με αυτούς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΡΜΑ Πολιτών) αλλά και πάρα πολλά κινήματα πολιτών που δεν εκπροσωπούνται σήμερα στην Βουλή, αλλά και πολλές ισχυρές αλλά ανεξάρτητες πολιτικές προσωπικότητες που δεν δέχθηκαν να παραμείνουν στα δύο κόμματα εξουσίας μετά τις εξελίξεις των τελευταίων τριών δεκαετιών.

Οι πολίτες οπουδήποτε στην Ελλάδα, πρέπει να χαίρονται για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Με τη συμφωνία Παπανδρέου, Σαμαρά, Καρατζαφέρη, Μπακογιάννη και άλλων προθύμων, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν υπάρχουν ουτοπίες. Υπάρχουν ξεκάθαρες δυνατότητες επιλογών.

Κ. Δραγάτης

ΕΔΩ: Συμπλήρωση ανάρτησης δεκατρείς ημέρες μετά την αρχική, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 20/11/11. Αφορά την επιβεβαίωση μας για το μέρος του κειμένου στη δεύτερη παράγραφο που μιλά για την προσπάθεια δημιουργίας μύθου γύρω από τον Γ. Παπανδρέου:

kath_teliko

Σχολιάστε