• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Του Κ.Ν.Δραγάτη … 22|12|15

 

diadilosi-gia-tin-gaza-tsipras

 

Ο τρόπος της «παραεπικοινωνίας» έχει υιοθετηθεί ως πολιτική πρακτική από χρόνια στα αστικά κόμματα για να χειραγωγούνται οι πολίτες, τους οποίους στο μέγα μέρος τους, τους θεωρούν ηλίθιους.
Έχω παρευρεθεί σε συσκέψεις, κυρίως, σε προεκλογικές περιόδους, σε κομματικά επιτελεία και γνωρίζω ότι θεωρούν τους πολίτες ηλίθιους.

Η διαφορά μεταξύ των αντίστοιχων επιτελείων της αριστεράς, ήταν ότι επιθυμούσαν πολίτες και ψηφοφόρους οι οποίοι θα ήταν συνειδητοποιημένοι. Μάλιστα, σε αυτή τους τη διαφορά απέδιδαν μετά από εκλογικές αναμετρήσεις την για χρόνια καθηλωμένη δημοτικότητα των παρατάξεων τους κατά τις οποίες κόμματα της αριστεράς έμειναν έξω από την Βουλή.
Δηλαδή, έλεγαν ότι τα αστικά κόμματα παρασύρουν με παραπληροφόρηση, προπαγάνδα και λαϊκισμό τους ψηφοφόρους υποσχόμενοι δελεαστικά πλην ανέφικτα προτάγματα, τα οποία αναιρούν μετεκλογικά.

Στην προκειμένη περίπτωση,

ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να στήσει μία θεατρική παράσταση για να ρίξει λίγη «αριστερόσκονη» εξωτερικής πολιτικής στα στελέχη του, τον νεοπαγή κρατικό ή κρατικοδίαιτο στρατό που διαρθρώνει καθημερινά από τότε που επανεξελέγη, χωρίς τους συνεπείς αριστερούς.


Έτσι, ανακοίνωσε την «θαρραλέα» πρωτοβουλία του να καλέσει τον Αμπάς (σ.σ: ο οποίος δεν εκπροσωπεί τίποτε ουσιαστικό αυτή την περίοδο στην πλειοψηφία αντίστασης των παλαιστινίων καίτοι αποτελεί τον εκπρόσωπο της επίσημης αρχής της παλαιστινιακής οντότητας, αφού θεωρείται μετριοπαθής και συμβιβαστικός σε σχέση με τους ριζοσπάστες της Χαμάς και άλλων δυνάμεων που πολεμούν καθημερινά το Ισραήλ).

Επέλεξε να στήσει την θεατρική παράσταση ψήφισμα στη Βουλή των Ελλήνων υπέρ της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους. Αυτή η απόφαση δεν σημαίνει απολύτως τίποτε για την αναγνώριση της εν λόγω οντότητας, αφού χρειάζεται η ενέργεια της κυβέρνησης να υιοθετήσει με συγκεκριμένες ενέργειες την απόφαση της Βουλής, εξουσιοδοτώντας τον υπουργό εξωτερικών να προβεί σε διαβήματα σε διεθνείς οργανισμούς.

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα το κάνει, ούτε δεσμεύτηκε πότε θα το κάνει. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Τσίπρας σε παλαιστίνιο δημοσιογράφο κατά τη χθεσινή (21|12|15) κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αμπάς. Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το ψήφισμα της Βουλής στον κατάλληλο χρόνο, είπε ο πρωθυπουργός.

Συνεπώς, ΟΥΔΕΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΝΕΒΗ.

Να τονίσουμε δε ότι όχι θεατρικές παραστάσεις στα κοινοβούλια τους, αλλά κανονικές αναγνωρίσεις στο παλαιστινιακό κράτος έχουν αποδώσει χώρες που είναι βουτηγμένες στον καπιταλισμό. Και σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια, το Ισραήλ αντέδρασε με σφοδρότητα.
Για την περίπτωση του χθεσινού θεάτρου στη Βουλή, η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν έβγαλε άχνα. Μόνο ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών έκανε δήλωση λέγοντας ότι ο Αμπάς κινείται μονομερώς για να εξασφαλίζει αποφάσεις που δεν διαδραματίζουν κανένα ρόλο για τη διεθνή διευθέτηση του θέματος.
Τέλος, να θυμίσουμε ότι ο Τσίπρας λίγες ημέρες πριν ήταν στο Ισραήλ και μετά τα Χριστούγεννα θα ξαναπάει.

Παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα:
«ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

H ομόφωνη έγκριση από τη Βουλή του ψηφίσματος για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους συνιστά και αναγνώριση του μακρόχρονου αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για ανεξαρτησία, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του παλαιστινιακού, στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης του ΟΗΕ το 1967 σχετικά με την οριοθέτηση των συνόρων του.
Με την κίνηση αυτή, για την επιτυχία της οποίας εργάστηκε συντονισμένα η κυβέρνηση, τόσο στο επίπεδο των διεθνών επαφών όσο και στο εσωτερικό της χώρας, επισφραγίζονται οι βαθιές σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης των δύο λαών. Ταυτόχρονα, η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για τη διαδικασία ειρήνευσης, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται αλληλέγγυος με τον Παλαιστινιακό λαό και απευθύνει κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να συντονίσει τις ενέργειες της ώστε να παύσει οριστικά η πρακτική του βίαιου εποικισμού του παλαιστινιακού εδάφους από το Ισραηλινό κράτος, που υπονομεύει κάθε διαδικασία ειρήνευσης.

22/12/2015
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ»

 

Σχόλια
  1. Ο/Η Δημήτρης Πατέλης λέει:

    Ιδού η συνέχεια του κράτους και των θεσμών. Άλλωστε, «Ανήκωμεν εις την Δύσιν»…Η Ελλάδα στον ΟΗΕ: Αποχή σε όλα http://www.thepressproject.gr/article/81394/I-Ellada-ston-OIE-Apoxi-se-ola

Σχολιάστε