V.2/5 ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023


…που φιλοδοξούν να διεκδικήσουν την ψήφο μας
στις προσεχείς κρίσιμες -για ακόμη μια φορά- εκλογές;

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εξυπηρετήσει με ωμό τρόπο την ολιγαρχία της χώρας, καθώς και τα συμφέροντα ξένων, οικονομικών κέντρων αποφάσεων, που έχουν καθοριστικής σημασίας ρόλο στην χώρα μας, ειδικά μετά την πτώχευσή της. Αυτό το σχήμα συμφερόντων έχει έναν σοβαρό πληθυσμό εργαζόμενων και εξαρτώμενων που θα επιδιωχθεί να ενεργοποιηθούν με πάθος υπέρ της επαναψήφισης της παρούσας κυβέρνησης, τουλάχιστον για μία θητεία ακόμη.

Μέσα σ’ αυτόν τον κύκλο συμφερόντων περιλαμβάνονται τομείς του κεφαλαίου που δύνανται να διαδραμματίζουν καθοριστικό ρόλο σε εκλογικές αναμετρήσεις: τα συστημικά ΜΜΕ, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, διαφημιστικές εταιρείες, τράπεζες, εισπρακτικές, βιομηχανίες, ιδιωτικά μέσα μεταφοράς, ιδιωτικά δίκτυα διανομής, μεγάλα πολυκαταστήματα λιανικής, παρακράτος, παρασιτική οικονομία «νύχτας» και «ημέρας», οπαδικοί παραοργανισμοί αθλητικών σωματείων, σύστημα προσώπων και δομών του τομέα θεάματος/ακροάματος (από τηλεπερσόνες, «καλλιτέχνες» και «ινφλουένσερς», έως τράπερς, …και από δισκογραφικές εταιρείες, έως εκπομπές κιτρινισμού/κουτσομπολιού), αστυνομία, δικαστικό και καθηγητικό κατεστημένο, δήμαρχοι και περιφερειάρχες και των δύο τελευταίων τοπικό, διαπλεκόμενο μικροσύστημα κ.α. 

Με λίγα λόγια, οποιοσδήποτε τομέας δύναται να παράγει οποιαδήποτε μορφή βίας και διαφθοράς, καθώς και η συντρηπτική πλειοψηφία του λούμπεν κοινωνικού στρώματος και του «νεολούμπεν» (δηλαδή λούμπεν που δημιουργήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια) πρόκειται να υποστηρίξει και να ψηφίσει την παρούσα κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όποια, όποιος νομίζει ότι πρόκειται για έναν μικρό πληθυσμό ψηφοφόρων, κάνει λάθος.
Δεν πρόκειται για μερίδα εκλογικού σώματος, αλλά για εκλογικό μηχανισμό. Τα μέλη ενός συστήματος διαφθοράς είναι πάντοτε φανατικά με ό,τι επιλέγουν να κάνουν, σε οποιαδήποτε θέση της κοινωνικής ιεραρχίας και αν βρίσκονται.

Σχολιάστε