Είναι «προδότης» ο κ. Αλογοσκούφης;

Posted: 05/04/2008 in ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετικέτες: , ,

 

Πολύ «χαρά» μας προκάλεσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδης, τις τελευταίες ημέρες που περιδιάβαινε τα τηλεοπτικά κανάλια για να πουλήσει πατριωτισμό.
Βεβαίως, δεν έχει κανένα νόημα να πουλάς πατριωτισμό, αν δεν κρίνεις τον πατριωτισμό των άλλων. Παράδειγμα, ο κ. Ψωμιάδης έκρινε ότι ο κ.Καραμανλής δεν είναι απλός πατριώτης, αλλά ότι έχει «εθνική μαγκιά» η οποία μας «έσωσε» κατά την διάρκεια των εργασιών των αρχηγών κρατών που είναι μέλη του ΝΑΤΟ.
Αντιθέτως ο κ. Λιάνης είναι προδότης – κατά τον κ. Ψωμιάδη -διότι επικαλέστηκε ιστορικά στοιχεία που δεν αμφισβητήθηκαν, βάση των οποίων ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ και μόνο, εκεί που κατοικεί σήμερα ο πληθυσμός των ανθρώπων που συναποτελούν το γειτονικό κράτος ήταν μέρος της περιοχής που στην αρχαιότητα ονομαζόταν Μακεδονία….

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Προκαλεί κατάπληξη γιατί από την αρχή που προέκυψε το ζήτημα, δεν έχει κανείς ασχοληθεί με το να αμφισβητήσει ή και να προσβάλει ακόμα, το πως καθορίζεται σε επίπεδο ΟΗΕ ή ΝΑΤΟ ή Ευρωπαϊκής Ένωσης η εθνική ονομασία κράτους. Διότι αν διεθνής κανόνας ορίζει ότι είναι δυνατόν πληθυσμοί που σήμερα κατοικούν σε περιοχές που κάποτε κατοικούσαν πληθυσμοί με διαφορετική εθνική ταυτότητα, έχουν το δικαίωμα να αυτοκαθορίζονται με βάση την ονομασία που έδιναν στην περιοχή οι παλαιότεροι κάτοικοι της, τότε η προσπάθεια που καταβάλουμε για το όνομα Μακεδονία είναι «από χέρι» χαμένη. Σ’ αυτή την περίπτωση, για τα σημερινά μας προβλήματα ευθύνονται οι πολιτικοί μας ηγέτες οι οποίοι υπέγραψαν την είσοδο της χώρας μας σ’ αυτούς τους οργανισμούς, χωρίς να βάλουν αστερίσκο με επιφύλαξη μη αποδοχής τέτοιων κανόνων.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: Για τον πόλεμο 1940 – 1944 ιστορικά, έχουν καταδικασθεί ως προδότες εκείνοι που στο εσωτερικό της χώρας εκμεταλλεύονταν την συγκυρία για να κερδοσκοπήσουν οικονομικά ή και πολιτικά, ενώ μαινόταν ο πόλεμος και ο κόσμος είχε στραμμένη την προσοχή του σε αυτόν. Δεν υποστηρίζω ότι στην περίπτωση που θα αναφέρω τώρα, υπάρχει προδοσία. Όμως εγώ δεν κρίνω με τα μέτρα και τα σταθμά που χρησιμοποιεί ο κ. Ψωμιάδης.

Λοιπόν
, ενώ ο Πρωθυπουργός της χώρας βρισκόταν ακόμα στο Βουκουρέστι για να υποστηρίξει την σχεδόν ομόφωνη σε πολιτικό επίπεδο επιλογή του βέτο, ο κ. Αλογοσκούφης ανακοίνωνε τις μη αυξήσεις για τους υπάλληλους και συνταξιούχους του δημοσίου οι οποίες για το 2008 θα κυμανθούν σε ποσοστό κάτω από το επίπεδο του πληθωρισμού, δηλαδή μηδενικές και χειρότερα.
Επιπλέον, ενώ ο Πρωθυπουργός ήταν ακόμα στο Βουκουρέστι, ο κ. Αλογοσκούφης ανακοίνωνε νέα, τεράστια αύξηση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
Και τέλος, ενώ ο Πρωθυπουργός βρισκόταν ακόμα στο Βουκουρέστι, οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης (αυτό δεν αφορά τον κ. Αλογοσκούφη) αποφάσισαν να πάρουν την πρώτη κατάθεση από τον π. Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Ζαχόπουλο.    

Πολλές οι συμπτώσεις για να είναι τυχαίες. Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Ψωμιάδης θα κρίνει τον κ. Αλογοσκούφη ως «προδότη» με τα δικά του μέτρα και τα σταθμά.

Εμείς γνωρίζουμε ότι οι συγκεκριμένες πράξεις του κ. Αλογοσκούφη και άλλων, αποτελούν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ. Την ώρα που η κοινή γνώμη έχει στραμμένη την προσοχή της σε ένα θέμα που η ίδια η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει ο κ. Αλογοσκούφης έχει ονομάσει εθνικό, εκείνος «περνά» νόμους και αποφάσεις χωρίς οι πολίτες να έχουν την δυνατότητα να αντιδράσουν και κυρίως, να «χρεώσουν» πολιτικό κόστος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s